Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είστε άνεργη; Διασκεδάστε το!

- Advertisement -

H ανεργία έχει πολλά πρόσωπα. Επιλέξτε το χαρούμενό της και βγείτε κερδισμένη.

Η ανεργία γίνεται καθεστώς και η κατάθλιψη καραδοκεί. Το fun στο πλαίσιο της ανεργίας θα μπορούσε να φανεί ως πρόσφατα φαιδρό, πλέον όμως εφαρμόζεται όλο και περισσότερο. Και ποιο είναι το fun πίσω από την ανεργία; Απολαμβάνεις όσα δεν σου επιτρέπουν οι υπερωρίες και το φορτωμένο πρόγραμμα… επιδίδεσαι δηλαδή σε «funemployment»!
Τα ζητούμενο πίσω από αυτό είναι η σωστή εκμετάλλευση του χρόνου και η καλή ψυχολογία. Επανεξετάζεις προτεραιότητες, έχεις το χρόνο να χτίσεις γνωριμίες, να κάνεις μικρές αποδράσεις σε κοντινά μέρη, να πας για πικ-νικ, να πας στην παραλία και να λιώσεις, να επισκεφτείς μουσεία και εικαστικές εκθέσεις, να κάνεις μια συνολική επαναπροσαρμογή της προσωπικότητάς σου. Υπάρχουν στοιχεία από άνεργους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αφότου έχασαν τη δουλειά τους (και έχοντας μαζέψει ένα μικρό κομπόδεμα) έκαναν τα πιο εξωφρενικά ταξίδια ή ασχολήθηκαν με χόμπι που ως τότε δεν είχαν την πολυτέλεια, το χρόνο ή τη διάθεση να φέρουν εις πέρας.
Κάποιοι λένε πως πρόκειται για επινόηση των media και των απανταχού hipsters. Κάποιοι άλλοι όμως υποστηρίζουν πως η νέα πραγματικότητα γράφεται με νέους, πιο αισιόδοξους κανόνες.
*queen.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog