Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα παραμείνουν στις πλατείες οι Ισπανοί

- Advertisement -

Η συντριπτική ήττα του Σοσιαλιστικού κόμματος…
του Ισπανού πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, δεν είναι αρκετή για τους Ισπανούς διαδηλωτές, οι οποίοι δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα σημερινά κόμματα «δεν μας εκπροσωπούν!», φώναζαν οι διαδηλωτές σε πορεία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Μαδρίτης το βράδυ των εκλογών.
Οι διαδηλωτές ζητούν μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας και έχουν δεσμευτεί να παραμείνουν στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Πουέρτα δελ Σολ για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα.
Οι διαδηλωτές και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις κεντρικές πλατείες, όπως στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Σεβίλλη, τη Σαραγόσα, τη Γρανάδα και άλλες, αν και ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε ορισμένες περιοχές.
«Δεν με ενδιαφέρει ποιο κόμμα θα κερδίσει. Ολόκληρο το σύστημα είναι απαρχαιωμένο», είπε μια διαδηλώτρια στην Βαρκελώνη. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αυτό το κίνημα να παραμείνει στη ζωή και να καταφέρει να αλλάξει πράγματα», είπε άλλη μια διαδηλώτρια.
newsbomb
 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog