«Η κατάσταση στην χώρα είναι τραγική» παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας σήμερα το πρωί  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποιεί πλέον η  κυβέρνηση αντιστοιχούν σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και τις δύσκολες συνθήκες, αν και πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν χειρότερη,  όπως π.χ. με  την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο κ. Μπεγλίτης προειδοποίησε πάντως ότι η χώρα θα περάσει ακόμα πιο δύσκολες μέρες και  ότι «θα πρέπει να φύγουμε από την ανεμελιά του παρελθόντος».  Προειδοποίησε ακόμα ότι  το εισόδημα θα περιοριστεί και η κυβέρνηση θα κριθεί από το πόσο κοινωνικά δίκαια είναι τα μέτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας όμως, αν και ισχυρίσθηκε ότι τα μέτρα είναι ισορροπημένα και αποκαθιστούν αδικίες του παρελθόντος,  χαρακτήρισε  «άδικη πολιτική» τους έμμεσους φόρους  που  έχουν στόχο τα έσοδα αλλά έχουν και  παρενέργειες.

Σχετικά με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς,  ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως ευελπιστεί ότι έστω και την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει τις ευθύνες του και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις αποκρατικοποιήσεις. Δείτε τι δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης στην Πρώτη Γραμμή…
Star.gr