Τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με τη νέα Καλλικρατική του μορφή, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ Δέδε, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, του 6ου Συντάγματος Πεζικού, οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, των Δήμων του Νομού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασοπροστασίας, εκπρόσωποι του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου και οι εθελοντικές οργανώσεις της Κορινθίας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα δασικών πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου και ο εποικοδομητικός διάλογος του Αντιπεριφερειάρχη με τους αρμόδιους φορείς εστιάστηκε κυρίως στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και στα μέτρα καταστολής.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημείωσε ότι το Σώμα βρίσκεται σε ετοιμότητα και όλοι οι φορείς μαζί σε συνεργασία και υπό το σωστό συντονισμό μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα, ακόμη και στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ιδιαίτερης βαρύτητας υπήρξαν οι παρεμβάσεις του Διευθυντή Δασών Κορινθίας , του Εκπροσώπου της Σχολής Μηχανικού και των εθελοντικών ομάδων.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Δέδες εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού οι παρεμβάσεις που έγιναν οδηγούν στο συμπέρασμα πως όλες οι Υπηρεσίες και οι φορείς έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε προσεκτικά και οργανωμένα να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε περίπτωση πυρκαγιάς εντός των ορίων του Νομού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ