Γενετικό υλικό του Ντομινίκ Στρος-Καν βρέθηκε στα ρούχα της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, μετέδωσαν χθες Δευτέρα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Στο δείγμα που ελήφθη από την στολή της καμαριέρας βρέθηκαν ίχνη σπέρματος του Στρος-Καν, έγραψε η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώνυμες πηγές της αστυνομίας.

Μία άλλη ανώνυμη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης στηρίζει και τις δύο θέσεις για το περιστατικό της 14ης Μαϊου στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, δηλαδή τόσο της κατηγορούσας αρχής που κάνει λόγο για ερωτική επαφή δια της βίας, όσο και της υπεράσπισης που μιλάει για ερωτική επαφή με συναίνεση.

Tα αποτελέσματα της εξέτασης DNA είναι τα πρώτα που επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε ερωτική επαφή ανάμεσα στον 62χρονο Στρος-Καν και την 32χρονη καμαριέρα.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης από δείγμα που ελήφθη από τη μοκέτα στη σουίτα του Στρος-Καν αναμένονται, σύμφωνα με τους Times.

Και οι δύο εφημερίδες έγραψαν ότι ο συνήγορος του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού της καμαριέρας. Βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό σε διαμέρισμα του Μανχάταν και φυλάσσεται από ένοπλο φρουρό μετά την αποφυλάκισή του με εγγύηση την Παρασκευή.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε υποβληθεί σε εξέταση DNA λίγο μετά τη σύλληψή του.
*prtothema.gr