Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-2

- Advertisement -

Με σκόρερ τον Σισέ, το μέλλον του οποίου στον Παναθηναϊκό είναι αμφίβολο, οι “πράσινοι” νίκησαν την ελλιπέστατη ΑΕΚ (2-0) και κατοχύρωσαν το δικαίωμα διεκδίκησης του εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League. Χιμένεθ: “Θα τιμήσω το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ“. Αδαμίδης: “Ετοιμοι να χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ”. Γόντικας: “Θέμα της διοικούσας επιτροπής ο Φερέιρα

Η εικόνα του αγώνα Η ελλιπής ΑΕΚ παρατάχθηκε με ενδεκάδα που ο Μανόλο Χιμένεθ δεν τολμά να παρατάξει ούτε στα προπονητικά διπλά. Ο Καράμπελας, ας πούμε, έπαιξε δεξί μπακ. Κόντρα σ’ αυτήν την πειραματική Ενωση, ο Παναθηναϊκός άργησε χαρακτηριστικά να βρει ρυθμό και να βγάλει φάσεις, κινδύνευσε μάλιστα μέχρι να τα καταφέρει.
Από το 25′ και μετά, οι πράσινοι, που όπως φάνηκε ήθελαν περισσότερο τους τρεις βαθμούς, ανέβασαν την απόδοσή τους, έτρεξαν περισσότερο μέσα στο γήπεδο και έχασαν πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρουν με τον Κατσουράνη στο 29 (το σουτ του Πατρινού κατέληξε στο δοκάρι). Αυτή όμως ήταν και η μοναδική πραγματικά καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος.
Η ΑΕΚ πίστεψε ότι μπορεί να κλέψει το ματς. Η ομάδα του Χιμένεθ μπήκε φουριόζα στην επανάληψη και βρέθηκε δύο φορές κοντά στο γκολ με προσπάθειες του Μπάχα, όταν όμως δέχθηκε το πρώτο γκολ από το Σισέ στο 57′ όλα τελείωσαν. Ηταν μία φάση που πρόδιδε τις αδυναμίες αυτής της ενδεκάδας. Ο ανέτοιμος Ντρπιτς απέτυχε να κόψει, ο Ματέος έχασε την κόντρα και ο Γάλλος έγραψε το 0-1.

Από εκεί και πέρα το όποιο ενδιαφέρον ατόνησε. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο υπερασπίστηκε με επιτυχία το προβάδισμά του αλλά πέτυχε και 2ο γκολ με τον Σισέ στο 67′ με το οποίο σιγούρεψε τη νίκη του και μαζί το δικαίωμα να παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ, με το πρώτο κερδισμένο κόρνερ της να έρχεται στο 79′, δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Η τελική βαθμολογία 1. Παναθηναϊκός 13
2. ΠΑΟΚ 12
3. ΑΕΚ 8
4. Ολυμπιακός Β. 6

ΜVP
Ο Τζιμπρίλ Σισέ έκλεισε το πρωτάθλημα με τις μηχανές στο φουλ. Πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πρωτιά των πλέι οφ και έδωσε το δικαίωμα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Αραγε θα ξαναφορέσει τα πράσινα;
Κλειδί αγώνα
To κίνητρο και η θέληση του Παναθηναϊκού μέτρησαν περισσότερο. Το ίδιο και η ποιότητα των παικτών του.
Αδύναμος Κρίκος
Οχι σ’ ένα τέτοιο ματς. Θα ήταν άδικο να κρίνουμε κάποιον τόσο αυστηρά.

contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog