Ο καθηγητής εγκληματολογίας κ. Γ. Πανούσης, που είχε αναλάβει τη θέση του Συνηγόρου του Τηλεθεατή στην ΕΡΤ, παραιτήθηκε με επιστολή του στον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. Λάμπη Ταγματάρχη.
Σε αυτή την επιστολή θέτει ανοιχτά θέμα πολιτικών πιέσεων, ενώ ας σημειωθεί ότι ο Γιάννης Πανούσης, παραιτήθηκε σχεδόν 10 μέρες μετά από ανακοίνωση της ΕΡΤ ότι αναλαμβάνει καθήκοντα Συνηγόρου του Τηλεθεατή.

«Δέχτηκα την ευγενική πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγματάρχη να αναλάβω καθήκοντα Συνηγόρου του Πολίτη. Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της πρότασης αυτής και της αποδοχής της από μένα (λόγω του ότι έχω ασχοληθεί με τους κώδικες Δεοντολογίας και Αυτοδέσμευσης στα ΜΜΕ) άνωθεν και έξωθεν πιέσεις ασκήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση για να ακυρωθεί η απόφαση (με διάφορες προφάσεις όπως αυτή της open.gov). Επειδή ποτέ δεν ζήτησα τίποτα από καμιά κυβέρνηση, ούτε συμμετέχω στις «πανάρετες» διαδικασίες του open.gov (δηλαδή της μεταβάπτισης του «δικού μας» σε άξιο) κι επειδή ένας θεσμός διαφάνειας και προστασίας του πολίτη – τηλεθεατή δεν πρέπει να συναρτάται με τα πολιτικά πιστεύω των επιστημόνων δηλώνω για λόγους συνέπειας και δεοντολογίας ότι ουδεμία σχέση θέλω να έχω με τις εν λόγω διαδικασίες».

golema.gr