– Δήλωση – βόμβα από την ελληνίδα επίτροπο
– “‘Η συμφωνούμε με τους δανειστές μας ή επιστρέφουμε στη δραχμή!”
– Δημιουργεί εύλογη απορία ο χρόνος που επέλεξε να κάνει την δήλωση

Από την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, η ελληνίδα επιτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας είπε οτι τα μέτρα είναι μονόδρομος αλλιώς θα βγούμε εκτός ευρώ!

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Μ. Δαμανάκη είναι το εξής:

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες.»

Και αυτές οι δηλώσεις γίονονται την στιγμή που οι διεργασίες στην Ελλάδα τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο είναι στο απόγειό τους με την κυβέρνηση να αναζητά εναγωνίως την συναίνεση, τα υπόλοιπα κόμματα να την παζαρεύουν και τους δανειστές μας να ελέγχουν κάθε βήμα μας και να απαιτούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί.

newsit.gr