Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ

- Advertisement -

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, γερμανική αποστολή αποτελούμενη από μαθητές κι εκπαιδευτικούς του Βερολίνου που επισκέπτονται την Κορινθία στα πλαίσια Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Commenius. Υπό το σχέδιο σχολικών συμπράξεων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Επαγγελματικής Σχολής Κιάτου με Επαγγελματικό Λύκειο του Βερολίνου, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Γερμανοί μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν χειροκατασκευές με θέμα «Πάνας και Τράγος», έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία που θα εκτεθούν την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις αποθήκες ΑΣΟ, στην παραλία του Κιάτου. Το Κέντρο Νέων Κορινθίας στήριξε το πρόγραμμα αυτό και υπήρξε ο εμπνευστής της συνεργασίας ύστερα από επίσκεψη Γερμανών εκπαιδευτικών το Μάρτιο του 2010 στην Κορινθία, με ευθύνη του.
Ο κ. Δέδες κατά τη συνάντησή του με την ομάδα που επισκέφτηκε το νομό μας και παρουσία του κ. Π. Πούλου, εκπροσώπου του Κέντρου Νέων Κορίνθου, παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της Κορινθίας σε ιστορικό, γεωγραφικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο και ενθάρρυνε τέτοιου είδους δράσεις που ενισχύουν την Ευρωπαϊκή συνεργασία και την ομαδική αλληλεγγύη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εκπαιδευτικές δράσεις των δύο χωρών και στους τρόπους με τους οποίους νέα άτομα μπορούν να εκπαιδεύονται σε διαφορετικούς πολιτισμούς αφομοιώνοντας βασικά στοιχεία της κουλτούρας τους.
Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στο Βερολίνο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog