Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι θα γίνει αν κηρύξουμε στάση πληρωμών και επιστρέψουμε στην δραχμή;

- Advertisement -

Αχρέωτος:Η άλλη λύση, απάντηση σε όλους αυτούς, που δημιούργησαν το εθνικό μας πρόβλημα και τώρα διαβουλεύονται να μας σώσουν, – συμπεριλαμβανομένων ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων – τρομάρα τους.Διαβάστε το κείμενο:

Οι στιγμές έσχατης κατάντιας που βιώνουμε τις τελευταίες αυτές ημέρες δεν θα έπρεπε να μας επιτρέπουν να μετέχουμε σε αστειότητες περί “κυβέρνησης προσωπικοτήτων” της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποίαν είχε προτείνει και προ διετίας περίπου ο Γ. Καρατζαφέρης. Μιά “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” στερείται της πολιτικής νομιμοποίησης αλλά και της διοικητικής εμπειρίας γι αυτό είναι όχι μόνον άχρηστη αλλά και επικίνδυνη! Θα πρέπει να στηρίξουμε τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος με τα λάθη του και τις παραλείψεις του οδήγησε την Χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Να μας βγάλει αυτός από την Κρίση στην οποίαν ο ίδιος μας οδήγησε…!

Η Χώρα τελεί ήδη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις γιά να κηρυχθεί αυτή νόμιμα, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα!

Η κυβέρνηση, επιβάλλεται, να κηρύξει Στάση Πληρωμών προς το Εξωτερικό αφού πρώτα προβεί μυστικά σε εκτύπωση Νέων Δραχμών, που θα αντικαταστήσουν αιφνιδιαστικά, μέσα σε κάποιο Σαββατοκύριακο, το ευρώ σε όλες τις εσωτερικές συναλλαγές σε βάση ισοτιμίας 1 ευρώ = 1 νέα δραχμή, για αποφυγή της κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών.

Από την επόμενη Δευτέρα, όλες οι καταθέσεις των Ελληνικών Τραπεζών σε ευρώ θα έχουν μετατραπεί σε νέες δραχμές και δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις σε ευρώ. Μπορεί αυτό να διασφαλισθεί με αναγκαστικό Νόμο που θα εκδοθεί κατά τις διατάξεις Κήρυξης της Χώρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Οι καταθέσεις σε ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών (περίπου 200 δις) καθώς και τα αποθέματα σε ευρώ και δολάρια της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνουν τότε αυτόματα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Πατρίδας μας!

Το διεθνές πλήγμα κατά του Ευρώ θα είναι τότε αρκετά ισχυρό, ώστε να σπεύσουν οι εταίροι μας να συνδιαλλαγούν έντιμα μαζί μας στην βάση της Αλληλεγγύης που δεν την έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα χρέη μας, που θα έχουν τότε μετατραπεί αυτόματα σε νέες δραχμές (με εξαίρεση όσα ήδη ελάβαμε στα πλαίσια του Μνημονίου, διότι εμερίμνησαν περί τούτου οι ευφυείς συντάκτες του και απεδέχθησαν οι ανίκανοι υπουργοί μας), θα μπορέσουμε να τα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές μας και διεθνείς τοκογλύφους από ισχυρότερη πολιτική θέση (διαγραφή σημαντικού τμήματος αυτών,επιμήκυνση στα 40 χρόνια, έστω με ρήτρα ευρώ, του υπολοίπου, με μηδενικό επιτόκιο ή έστω με επιτόκιο 1,25%, όσο δηλαδή δανείζει σήμερα η ΕΚΤ, σταθερό καθ΄ όλη την διάρκεια της 40-ετίας).

Με το συνάλλαγμα των 250-300 δις ευρώ + δολαρίων θα μπορέσουμε να προμηθευόμαστε από το Εξωτερικό όσα δεν μπορεί να παράγει η χώρα μας, λ.χ. πετρέλαιο, όπλα, ιατρικά σκευάσματα κλπ., γιά πολλά χρόνια, αφού αυτόματα θα έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις γιά την ανάπτυξη της εγχώριας Παραγωγής!

Η αναμενόμενη υποτίμηση (διολισθητική) της νέας δραχμής , θα επιτρέψει την ανάπτυξη της Παραγωγής γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων γιά τη σίτιση του Λαού μας και βιοτεχνικών ειδών καθημερινής χρήσης, καθώς και την κάθετη αύξηση των Εξαγωγών μας σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητος με αναπότρεπτη συνέπεια την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα σε μόλις 2-3 χρόνια.

Πιθανώς η κυβέρνηση να χρειασθεί να φορολογήσει τις εμπορικές, τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λυμαίνονται την Πατρίδα μας, με συντελεστή 5% επί του τζίρου των, διότι σήμερα με τις υπερτιμολογήσεις που αυτές επιτυγχάνουν μέσω των διασυνδεδεμένων off-shore εταιριών, δεν πληρώνουν ουσιαστικά κανέναν φόρο!

Η συνοπτική αυτή ανάλυση δεν είναι, φυσικώ τω λόγω, πλήρης. Μπορεί όμως να αποτελέσει σταθερή βάση περαιτέρω ουσιώδους προβληματισμού προς μίαν άλλη κατεύθυνση , διότι οι κατεστημένες προσεγγίσεις έχουν προ πολλού χρόνου αποτύχει . Τι άλλα πράγματα περιμένουμε να δούμε για να το αντιληφθούμε, επί τέλους; Ας την μελετήσουν και ας την επεξεργασθούν οι οικονομολογούντες φίλοι και αναγνώστες της εκλεκτής ιστοσελίδας σας…
Β. Μιχαήλ
πηγή

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει μια σε βάθος ανάλυση, παρ' ότι είναι 1.30 ώρα το video, αξίζει τον κόπο να ακουστεί.

    Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος αναλυτής
    http://vimeo.com/23072027

    ο αχρέωτος

  2. Οι οικονομολόγοι είναι στη μόδα.Τον ξέρω αυτόν που αναφέρεις.Να σου αναφέρω άλλους 10.Μαγικές λύσεις δεν μπορεί να δώσει κανένας.Καλό είναι που ψαχνόμαστε απλώς ορισμένες προτάσεις όλων αυτών είναι αδύνατες ,κουτοπόνηρες, ακόμη και ναρκισσιστικές

  3. αχρέωτε, αν τον άκουγαν τον Καζάκη,- και δεν μιλώ για
    τα δεξιά κόμματα ΠαΣοΚ,ΝΔ,Λά.ΟΣ – αλλά προ πάντων για
    τα κόμματα της Αριστεράς,πιθανόν να είχαμε ένα τόσο πολύ
    ρωμαλέο Λαϊκό κίνημα,που είναι το μόνο που θα μας έβγαζε
    από την κρίση,έστω και αν για λίγο χρονικό διάστημα
    χρειαζόταν να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι,αλλά θα
    βγαίναμε μια κι΄έξω νικητές!.
    Τώρα;;;; κλάφτα!…
    Ηλίας

  4. Όλοι αυτοί που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή έχουν καταλάβει τι θα σημάνει αυτό για το επίπεδο διαβίωσής τους; Η δραχμή είναι η ύστατη λύση όταν μία χώρα του ευρώ αδυνατεί να προσαρμοστεί ομαλά μέσω περικοπών. Ακόμη και με μηδενικό χρέος, τόκους και τοκοχρεωλύσια, το κράτος δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει. Με τη δραχμή αυτό θα γίνει μέσω υποτιμήσεων, αλλά οι μισθοί των 800 ευρώ σήμερα θα μειωθούν στο αντίστοιχο των 400 ευρώ και ίσως και πιό κάτω. Οι εισαγωγές επομένως θα γίνουν απαγορευτικές, δεν θα υπάρχουν ελλείμματα, αλλά η χώρα θα κατρακυλήσει σε βιοτικά επίπεδα της δεκαετίας του 60. Αυτό θέλετε; Η "δραχμή" δεν είναι ηρωισμός ούτε αντίσταση. Είναι φυγή, υποχώρηση και κυρίως ανικανότητα.Βαφτίζουμε την αδυναμία μας παλικαριά και την τρανταχτή μας αποτυχία δήθεν "άποψη".Εμάς όμως μας δίνει εθνική περηφάνια η ΔΕΗ και ο ΟΛΠ Πειραιώς…
    Υπάρχουν κι άλλοι αγανακτισμένοι σ'αυτή τη χώρα. Αυτοί που παιδεύονται και δουλεύουν πραγματικά. Που θέλουν να δουν την Ελλάδα να κάνει το ίδιο και όχι να λουφάζει στη βαλκανική γωνιά της.Δραχμή λοιπόν κι εκεί θα δείτε την αληθινή αγανάκτηση…

  5. Είναι απόλυτα αυτονόητο ότι οι περικοπές στις δαπάνες του υδροκέφαλου δημόσιου τομέα, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν την πραγματική και ουσιαστική του λειτουργία και όχι τον πελατειακό του χαρακτήρα, που φρόντισαν και τα δύο κόμματα εξουσίας να δημιουργήσουν επ ωφελεία τους.

    Δεν μπορώ να καταλάβω στην πρόταση για επιστροφή στην δραχμή, γιατί αφαιρείται ο κεντρικός άξονας εφαρμογής, που είναι η μη αναγνώριση του επαχθούς χρέους. Η πρόταση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ενιαία, επιστημονικά τεκμηριωμένη και απόλυτα εφικτή.

    Η ψευδεστάτη τοποθέτηση, ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση ή αν δεν παίρναμε το δάνειο των 110 δις, δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί ορθώς, ότι αν δεν παίρναμε τα 110 δις δεν θα είχαμε να πληρώσουμε τους ΤΟΚΟΥΣ των τοκογλυφικών δανείων που σας φορτώσαμε.

    Ούτε 1 ευρώ, το υπογραμίζω, ούτε 1 ευρώ από τα 110 δις δεν τοποθετείται στον κρατικό προυπολογισμό. ΟΛΑ τα δανεικά πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνο στην πληρωμή των ΤΟΚΩΝ.

    Το κράτος ακόμη και με την άναρχη ανάπτυξή του (που θα περιοριστεί) από μόνο του εξυπηρετεί τις ανάγκες του, έχει να πληρώσει και πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις !!!

    Χρέος όλων μας λοιπόν, ιδιαίτερα αυτών που παιδεύονται και δουλεύουν, όπως αναφέρεται σε άλλο post, είναι να ανατάξουμε την εθνική μας υπόσταση διεκδικόντας τους κόπους ετών και ετών, στέλνοντας ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα κόμματα (αλλά και όλους τους κοινοβουλευτικούς σχηματισμούς) στην σύνταξη. Θα επενέλθω.

    ο αχρέωτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog