Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απροσδιόριστο το… φύλο ενός μωρού στο Αζερμπαϊτζάν!

- Advertisement -

“Ούτε αγόρι ούτε κορίτσι” μπορεί να χαρακτηριστεί ένα νεογέννητο μωρό στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι που πιθανότατα οφείλεται σε ορμόνες που έπαιρνε η μητέρα του, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το βρέφος αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα AZE.az γεννήθηκε στις 12 Απριλίου, ζύγιζε 3 κιλά και 600 γραμμάρια και είχε ύψος 50 εκατοστά, ενώ η μητέρα του Μπάκχαρ Γκουρμπάνογα, έχει ήδη ξεκινήσει το θηλασμό.
Ο υπέρηχος είχε δείξει ότι το παιδί θα ήταν αγόρι, σύμφωνα με τη μητέρα, ενώ στη συνέχεια οι γιατροί είδαν ότι θα γεννούσε κορίτσι.

Για την ώρα, οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν για ποιον ακριβώς λόγο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το φύλο του μωρού. Όμως, σύμφωνα με τη γενετίστρια Σέχερ Ισμαίλοβα, το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα σπάνιο, αφού εντοπίζεται στο 1 από τα 2.000 νεογέννητα.
«Σε αυτή την περίπτωση η ανωμαλία αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση» λέει η γενετίστρια. Το φύλο του μωρού θα προσδιοριστεί από γενετικές εξετάσεις και κυρίως από την ανάλυση των χρωμοσωμάτων.

Σύμφωνα με μια ομάδα επιστημόνων πάντως, η ανωμαλία στο έμβρυο προήλθε από τις ορμόνες που έπαιρνε η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ πιθανό θεωρούν και τον παράγοντα της κληρονομικότητας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog