Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Αγανακτισμένοι»… πράξη 4η – Πλημμύρισαν εκ νέου το Σύνταγμα!

- Advertisement -
«Κι όμως… είναι ακόμη εδώ»! Αυτός ίσως είναι ο ιδανικότερος τίτλος για τους «Αγανακτισμένους» οι οποίοι σήμερα συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν για 4η συνεχή μέρα κατά των οικονομικών μέτρων και του μνημονίου!
Τι κι αν είχε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Στο Σύνταγμα βρέθηκαν περισσότεροι από 7.000 διαδηλωτές και με το ίδιο πάθος και παλμό φώναξαν κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης. «Προδότες, προδότες», «κλέφτες, κλέφτες», «ο λαός απαιτεί έξω οι πολιτικοί» ήταν λίγα από τα πολλά συνθήματα που και σήμερα φώναξαν οι διαδηλωτές όλων των ηλικιών.

Μαζί τους ένωσαν και τις φωνές τους (ή καλύτερα τους… ήχους των εξατμίσεων τους) μία ομάδα 25-30 «μηχανόβιων» οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στην συγκέντρωση και έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και επευφημίες από τον κόσμο!

Δεκάδες θα διανυκτερεύσουν ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης!

Οι σκηνές κυριολεκτικά ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια! Περισσότερες από 25-30 μικρές (2 ατόμων) ή μεγαλύτερες (4 ή άνω ατόμων) σκηνές διαμορφώνουν την εικόνα ενός μικρού χωριού καθώς με το βλέμμα στραμμένο και στην αυριανή «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» που καλούν οι χρήστες του facebook να γίνει σε όλες τις κεντρικές πλατείες της Ευρώπης, οι «Αγανακτισμένοι» που επιλέγουν να κάνουν το Σύνταγμα δεύτερο ή και πρώτο σπίτι τους αυξάνονται διαρκώς!

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πανό. Ο χώρος του Συντάγματος έχει γεμίσει από αυτοσχέδια πανό αλλά και με πλακάτ με μηνύματα. Σε ένα τα “βάζουν” με τη Μέρκελ, σε ένα άλλο με τον Στρος Καν (δείχνοντας μάλιστα τον γνωστό Μπαρμπαγιώργο από την Καραγκιόζη του Σπαθάρη να τον διώχνει με μία κλωτσιά), σε κάποια εξ αυτών με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο

Την ίδια ώρα, ένα… νέο μέλος προστίθεται στο κλαμπ των σημαιών: «Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Γαλλία και (πλέον και) Ουγγαρία… ξεσηκωθείτε» φωνάζουν οι διοργανωτές!

Τίποτα δε λείπει από τη μικρή κοινωνία των «Aγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Ήδη η οργανωτική επιτροπή αρχίζει να «συμμαζεύει» τον κόσμο και να οργανώνει τους ρόλους. Υπάρχει λίστα ανηρτημένη στο κέντρο της πλατείας με τα πράγματα που χρειάζονται οι «Αγανακτισμένοι» για όποιον θέλει να προσφέρει.

Δίπλα, ένας αυτοσχέδιος πίνακας ανακοίνωσης. Εκεί τοιχοκολλούνται όλες οι ώρες συνέλευσης των ομάδων εργασίας ώστε να μοιράζονται οι ευθύνες και το έργο. Μαζί, τοιχοκολλάται (ή μάλλον… δενδρο-κολλάται) και ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο με τις βάρδιες του καθενός!

Ο πάγκος σίτισης είναι ήδη έτοιμος και ανά διαστήματα προσφέρει φαγητό στους «Αγανακτισμένους», ενώ το ιατρείο (με υλικά που έχει προμηθεύσει ο απλός κόσμος) είναι stand-by ακριβώς δίπλα!

Καλλιτεχνικός πολυχώρος… “Tο Σύνταγμα”!

Τι άλλο είδαμε; Μουσικές εκδηλώσεις αλλά και ανακοινώσεις για θεατρικές πρόβες! Είχε ζητήσει άλλωστε η οργανωτική επιτροπή σε όποιον μπορεί να φέρει και μουσικό όργανο μαζί του! Πολλοί το έκαναν πράξη και έδιναν ανά διαστήματα μίνι συναυλίες, ενώ άλλοι χόρευαν ή διοργάνωναν διάφορα χάπενινγκς. Κάποια ανακοίνωση έλεγε για και για θεατρικές πρόβες!

Ακριβώς απέναντι, στο “κλασικό” πλέον σημείο δίπλα από το σιντριβάνι, ήταν και η ανακοίνωση για τη λαϊκή συνέλευση η οποία τελικά ξεκίνησε λίγο μετά τις 9. Πολύς κόσμος αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στο χθεσινό ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης που καλούσε όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες γιατί «οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να έρθουν μόνο από εμάς», όπως αναφέρει σε κάποιο σημείο της. Σήμερα έγινε μάλιστα και πρόταση να δημιουργηθεί ομάδα επικοινωνίας για να λειτουργεί ως σύνδεσμος με τα ΜΜΕ και η οποία -μάλιστα- έγινε δεκτή με ενθουσιασμό!

Εν αναμονή της αυριανής «Ευρωπαϊκής Επανάστασης»…

Ο κόσμος σήμερα ήταν ελαφρώς λιγότερος από χθες. Οι περισσότεροι έδειχναν να έχουν το… ένα τους μάτι στην αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και σε πολλές ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις. Το μήνυμα ωστόσο πέρασε και σήμερα: «Είμαστε ακόμη εδώ. Ήρθαμε και θα μείνουμε».

Το αυριανό πανευρωπαϊκό ραντεβού έχει δοθεί για τις 6. Οι «Αγανακτισμένοι» είναι ήδη σχεδόν έτοιμοι. Ολοκληρώνουν και τα νέα πανό σήμερα το βράδυ…
*star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog