Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όταν τα βιβλία είναι πολυβόλα και οι λέξεις πυρομαχικά .

- Advertisement -
“Αισθάνομαι άνεση και ασφάλεια όταν περιβάλλομαι από βιβλία. Μια βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει οπλοστάσιο, με τα βιβλία πολυβόλα και τις λέξεις πυρομαχικά που με προστατεύουν και με προφυλάσσουν από την άγνοια…”

Ξύπνησα προχθές το πρωί κι έπεσα πάνω σ΄αυτή την ωραία φωτογραφία. Και τσίμπησα , που λένε.

Κουβέντα στη κουβέντα στο facebook με φίλους καταλήξαμε στο να στήσουμε μια σελίδα με τον τίτλο Book_ rebels_GR με την ελπίδα να υπάρξει ενδιαφέρον γύρω από το σύνθημα “Η Γνώση Ενώνει και Απελευθερώνει” και «Η γνώση είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας».
Η ιδέα είναι να μαζευτούμε σε πλατείες με παγκάκια – ας πούμε στο Πεδίο του Αρεως ή γύρω από στην πλατεία έξω από την Παλιά Βουλή – και με ένα βιβλίο στο χέρι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, αναρτώντας και πανώ με τα συνθήματά μας. Στο τέλος της εκδήλωσης, θα παραδώσουμε τα βιβλία μας στους περαστικούς.Ευελπιστούμε να συμπαρασύρουμε μαζί μας συγγραφείς και όχι μόνο, ανθρώπους απο την Ενωση συγγραφέων, από το Κέντρο βιβλίου… γενικώς ευελπιστούμε διάφορα προκειμένου να περάσουμε το αρχικό μας μήνυμα.
Ξέρω, είναι ουτοπικό και αφελές και ελιτίστικο. Μπορεί. Ηδη κάποια μπλογκ μας δείχνουν με το δάκτυλο ως κωμικό φαινόμενο, αλλά νομίζω ότι ο καθένας κάνει κάτι μέσα από την καρδιά του και με τον τρόπο που ξέρει καλά. `Οσοι αγαπάμε το βιβλίο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως έκφραση αντίδρασης σε όσα μας συμβαίνουν. Η γνώση μέσα από το βιβλίο , το επιλεγμένο βιβλίο, μας βοηθάει να κατανοούμε καλύτερα τα γεγονότα και να τα ερμηνεύουμε καλύτερα.
`Οσοι νοιώθετε ότι αυτή η πρωτοβουλία σας λέει κάτι, μπορείτε να περάσετε να κάνετε Like  στο

Της Ρίτσας Μασούρα.
πηγή : theinsider.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog