Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πληρώνουν 950 εκατ. ευρώ οι Έλληνες σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα

- Advertisement -

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στους «27» πάνω από το 50% των παιδιών πηγαίνουν φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Ποσό που ανέρχεται στα 950 εκατ. ευρώ δαπανούν κάθε χρόνο οι γονείς στην Ελλάδα για τη συμπληρωματική – εκτός σχολείου – ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, τα 950 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο 20% των δημοσίων δαπανών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα με τη χώρα μας να κατέχει τα πρωτεία σε δαπάνες για ιδιωτική διδασκαλία.

Η συμπληρωματική ιδιωτική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον κοινοτικό Νότο καθώς την Ελλάδα ακολουθούν η Ισπανία (450 εκ. ευρώ), η Ιταλία (420 εκατ. ευρώ) και η Κύπρος (111 εκατ. ευρώ).

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά διότι πάσχει το σύστημα παιδείας και εκπαιδευτικών που έχουν μπερδέψει το επάγγελμα με το λειτούργημα.

  2. Θα ζητήσουμε ποτέ από τα κομματά μας να βάλουν κάτω τον κ@λο τους και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα για την παιδεία και την υγεία που θα δουλεύει για τα επόμενα 20-30 χρόνια στον αυτόματο πιλότο? Που κανένας δεν θα μπορεί να αλλάξει? Που θα έχει τη συναίνεση του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας? Να ένα αίτημα για τους αγανακτισμένους.Η μούντζα είναι εύκολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog