Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Α. Παπαγγελόπουλο, επισκέφτηκαν την έκθεση χειροκατασκευών Ελλήνων και Γερμανών μαθητών που πραγματοποιήθηκε στο Κιάτο, στις αποθήκες του ΑΣΟ.

Τα έργα των μαθητών υλοποιήθηκαν υπό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχολικών συμπράξεων Comenius, που έφερε σε επαφή τους μαθητές της Επαγγελματικής σχολής του Κιάτου, με αντίστοιχη Επαγγελματική Σχολή του Βερολίνου σε κοινή βάση δημιουργίας μεταλλικών κατασκευών, εμπνευσμένων από την ελληνική μυθολογία με θέμα « Πάνας και Τράγος ». Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, ενώ το Κέντρο Νέων Κορίνθου υπήρξε ένας θεσμός που στήριξε τεχνικά την προσπάθεια αυτή και έφερε σε επαφή τους δύο φορείς το 2010.

Στην έκθεση την ίδια μέρα παρευρέθηκαν επίσης, καθηγητές των δύο σχολείων και ο εκπρόσωπος του Κέντρου Νέων κ. Π. Πούλος. Τα έργα δημιουργήθηκαν από άχρηστα υλικά τα οποία οι μαθητές χρησιμοποίησαν με μεράκι και δημιούργησαν ένα τεχνικά και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα που δικαίωσε την προσπάθειά τους. Ο καθένας από αυτούς έδωσε μία προσωπική διάσταση στο έργο που κατασκεύασε, προβάλλοντας παράλληλα την εσωτερική του διάθεση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Διευθυντή της Επαγγελματικής Σχολής Κιάτου, κ. Μεγαρίτη, αφού συνεχάρη τους μαθητές και δημιουργούς των κατασκευών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αλλά και την προσδοκία του πως θα συνεχιστούν οι ομαδικές συμπράξεις που βοηθούν στην ανταλλαγή πολιτισμικών ιδεών, στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής κουλτούρας και ως αποτέλεσμα έχουν τη γνώση και την κατάρτιση των εκπαιδευόμενων στα πλαίσια της δημιουργίας και της ευχάριστης συνεργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ