Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεικτή χρήση για τον στρατιωτικό αερολιμένα της Τρίπολης

- Advertisement -

Δεύτερο εμπορικό αεροδρόμιο αναμένεται να αποκτήσει η Πελοπόννησος

 Δεύτερο εμπορικό αεροδρόμιο πρόκειται να λειτουργήσει στην Πελοπόννησο, μετά από σχετική απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου. Έτσι, μαζί με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που έχει αμιγή εμπορική χρήση, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα αποκτήσει μικτή χρήση για charter και αεροσκάφη αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την εξαγγελία του Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Σπύρου Βούγια ότι είναι εφικτό τα στρατιωτικά αεροδρόμια, όπως αυτό της Ανδραβίδας να έχουν μεικτή χρήση και να αξιοποιούνται για τουριστικούς σκοπούς.
Έτσι, μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα αποκτήσει μεικτή χρήση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαιρέτισε την απόφαση και δήλωσε ότι στόχος είναι να λειτουργήσει ένα μικρό αεροδρόμιο, που θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της 124 ΠΒΕ και από την άλλη μεριά θα αναπτυχτεί και ως πολιτικό αεροδρόμιο, χαμηλού κόστους, που θα εξυπηρετεί τα τσάρτερ και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εμπορικής μεταφοράς. Κρίνει πως πλέον μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και έχει ενημερώσει σχετικώς και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος το διαβεβαίωσε ότι θα δώσει εντολή για διεθνή διαγωνισμό, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομών. Σημειωτέον ότι με βάση την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου το έργο θα γίνει κυρίως με αυτοχρηματοδότηση. Ο κ. Τατούλης διευκρίνισε ότι η εμπορική χρήση του στρατιωτικού αερολιμένα της Τρίπολης δε πρόκειται να πλήξει τον αερολιμένα της Καλαμάτας και ότι θα λειτουργεί συμπληρωματικά. Άλλωστε, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του 2003 προβλέπει την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και με αυτό του 2008 επιβεβαιώνεται η πρόθεση αυτή, σημείωσε ο κ. Τατούλης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και Σύμβουλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Δημήτρης Πολλάλης δήλωσε ότι πρόκειται για μία αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της περιφέρειας και υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από tour operators για τη χρήση του αεροδρομίου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της Αργολίδας.

 Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Δημοσιογράφος
Tουριστικό & επιχειρηματικό περιοδικό Travel Times
& website
www.traveltimes.gr
 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog