Από την αρχή στήριξα και στηρίζω κάθε δημοκρατική προσπάθεια ανατροπής του σημερινού σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Οι συγκεντρώσεις στο σύνταγμα, τον λευκό πύργο και τις πλατείες σ’ όλη την Ελλάδα μας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδα ότι κάτι θα γίνει τελικά.
Καλές οι συγκεντρώσεις, καλές οι διαμαρτυρίες αλλά για ποιο λόγο και με τι αποτέλεσμα.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για να αναγκάσουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα να αλλάξει; να διορθωθεί;
Αφού όλοι καταγγέλλουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα σαν σάπιο και διεφθαρμένο είναι δυνατό να ζητάμε με κάποιες αλλαγές του ή επιδιορθώσεις του να μας βγάλει απ’ την κρίση;
Τα «γιούχα», τα «γιαουρτώματα», και οι «αυγοβολές» εκτονώνουν μεν τους αγανακτισμένους πολίτες δεν αποτελούν όμως πράξεις με απτά αποτελέσματα. Η οργή πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική πράξη.
Θέλουμε ριζική αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος;;;;;
Ποια θα πρέπει να είναι η αλλαγή;;;; Στο σύνταγμα της χώρας;;;; Στο πολιτειακό;;;;; Στους θεσμούς ;;;;;Στα πρόσωπα;;;;;;;;
Ποιος θα αντικαταστήσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα;;;;;;;
Πως θα κυβερνηθεί η χώρα;;;;;;;;;

Πιστεύω ότι το κίνημα των «αγανακτισμένων» πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στα παραπάνω ερωτήματα.
Όσο το κίνημα καθυστερεί τόσο θα εκφυλίζεται και πιθανά θα κουράσει τους υποστηρικτές του.

Ήδη σήμερα οι πρωινές «ενημερωτικές-υπνωτικές» εκπομπές της TV στην προσπάθειά τους για μεγαλύτερη τηλεθέαση παρουσίασαν την ανεκδιήγητη Λουκά. Ο επιδιωκόμενος συνειρμός ήταν προφανής, «αφού είναι και η Λουκά με τους «αγανακτισμένους» τότε το κίνημα είναι «της πλάκας». Το ερώτημα που προκύπτει είναι η παρουσία της εν λόγω κυρίας ήταν τυχαία;;;;;;;; Πως γίνεται να παρουσιάζεται σε όλες τις εκπομπές;;;;;;;
Πιστεύω ότι το θέαμα ήταν στημένο με σκοπό να υποβαθμίσουν και να γελοιοποιήσουν το κίνημα των «αγανακτισμένων».
Ντροπή στους παρουσιαστές που θέλουν να ονομάζονται και δημοσιογράφοι που δέχτηκαν να γίνουν πιόνια αυτών που θέλουν να σαμποτάρουν το κίνημα. ΝΤΡΟΠΗ τους. Φυσικά δεν είναι το μόνο αισχρό που γίνεται στα κανάλια, καλούνται κάποιοι περίεργοι τύποι που δήθεν εκπροσωπούν τους «αγανακτισμένους» για να καταθέσουν την βλακεία τους ή τον προσωπικό τους πόνο.
Το πολιτικό σύστημα μέχρι σήμερα προσπαθεί να δείξει ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν έχουν σαφή προσανατολισμό, είναι γνωστά τα «το face book” , «Τα like και unlike” δεν μπορούν να έχουν πολιτική αξία.
Όταν το κίνημα αποκτήσει διεκδικητικό πλαίσιο με συγκεκριμένα αιτήματα τότε η αντίδραση των εξουσιαστών θα είναι άμεση και σκληρή.
Το θέμα είναι ότι η παρουσίαση ενός τέτοιου διεκδικητικού πλαισίου πρέπει να γίνει άμεσα, να ζυμωθεί απ’ το λαό για να αποκτήσει φίλους, οπαδούς και υποστηρικτές.
Ο χρόνος κυλάει σε βάρος του κινήματος.
Όλοι μας έχουμε προτάσεις, ιδέες και απόψεις πρέπει όμως να πάρουν «σάρκα και οστά», να συμπυκνωθούν, να γίνουν αιτήματα, να δημοσιοποιηθούν προς τον Έλληνα πολίτη.
Τα ελεύθερα, ανεξάρτητα και αδέσμευτα ιστολόγια δέχονται μηνύματα από πολλούς χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν ποια είναι απ’ τους μαχόμενους «αγανακτισμένους» και ποια είναι προβοκατόρικα.
Ήρθε η ώρα το κίνημα να αποκτήσει οργανωτική δομή, ενιαία φωνή, ενιαίο λόγο και ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο.
Υπάρχουν πολλοί σαν και ‘μένα που περιμένουν εναγωνίως τις εξελίξεις.
ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ.