Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιτέλους κάτι γίνεται με τον τουρισμό στο Λουτράκι!

- Advertisement -

Loutrakiblog:Επιτέλους, όπως γράψαμε και στον τίτλο της ανάρτησης ο τουρισμός της πόλης αλλά και του δήμου ανατίθεται σε ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο και όχι σε άσχετους! Ότι και να γίνει σίγουρα το έργο που θα παράξουν θα είναι επιτυχημένο αφού είναι οι πλέον αρμόδιοι να το επιχειρήσουν μαζί βέβαια με όσους θέλουν από τον χώρο να προσφέρουν.
Διαβάστε το Δελτίο τύπου:

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Loutraki Tourism Organization (LTO)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λουτράκι,31.5.2011

Οι τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις του Λουτρακίου προχώρησαν στην ίδρυση της Αστικής μη κερδοσκοπικήςΕταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου» και διακριτικό τίτλο  Loutraki Tourism Organization” .
Ο LTO είναι αποτέλεσμα αμιγώς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και σύμπραξης ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την ανάδειξη του Λουτρακίου ως διεθνούς τουριστικού προορισμού .  Το ΔΣ απαρτίζεται από τους  Προέδρους του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Λουτρακίου, του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τον εκπρόσωπο του ΟμίλουSPORTCAMP και της Πανελλήνιας Ενωσης Κατασκηνώσεων και τον εκπρόσωπο των τουριστικών γραφείων Λουτρακίου.
Στόχος του LTO είναι η δημιουργία ενός φορέα πολυσυλλεκτικού, ισχυρού, με τεχνοκρατική αντίληψη και διαφάνεια, απαλλαγμένου από μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με το μάρκετιγκ του Λουτρακίου σαν τουριστικού προορισμού.  Την πρωτοβουλία θα κληθούν να στηρίξουν όλοι οι φορείς, επιχειρήσεις και οργανισμοί που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Το ΔΣ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε ημερίδα που θα διοργανώσει την Τρίτη 14.6.2011 και ώρα 18.00 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου με προσκεκλημένους όλες  τις τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς με σκοπό την παρουσίαση του LTO.
Για τον LTO
Σπυρίδων Καραβούλης Πρόεδρος
Δημήτριος Παππάς Αντιπρόεδρος
Δημήτριος Βλάσσης Γραμματέας
Γεώργιος Οικονόμου Ταμίας
Βασίλειος Νανόπουλος Μέλος

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστη η πρωτοβουλια ,την θεωρω ομως αργοπορημενη ,μια και τα επιχειρηματικα και τουριστικα πλανα δρομολογουντε απο Μαρτη μηνα .
    Ομως καλιο αργα παρα ποτε .Τουλαχιστον να δουλεψετε απο τωρα για το 2013.

    Εχω ομως μια απορια .Δεν επρεπε η δημοτικη αρχη ,να ειχε επιληφθει ενος τοσου μειζονος θεματος ,και μαλιστα τουριστικου , να ειχε τουλαχιστον φτιαξει , το ελαχιστο , ενα CDακι ,να το ειχε δωσει σε ολα τα μεγαλα καναλια ,και κατ επεκταση στα μεγαλα διεθνη τουριστικα γραφεια να ειχε προσελκυσει τουριστες βεληνεκους μια και το Λουτρακι ειδικα με το S R A δημιουργει ενα σημαντικο πολο ελξης για τον θερμαλισμο ,και να ειχε δωσει το φιλι της ζωης σε μια σπουδαια πολη π
    ου αργοπεθαινει?
    Δεν θελω να ειμαι κακοπροαιρετος ,αλλα μην τα περιμενουμε ολα απο το κρατος ,το κρατος ειμαστε εμεις ,και η δημοτικη αρχη ειναι αυτη που μας εκπροσωπει.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ !!!

  2. Μπράβο στην προτοβουλία αυτή αν και καθυστερημένα αλλά ο κύριος υπεύθηνος και προτοστάτης ο ΔΗΜΟΣ που είναι? Κύριοι οσο είναι ακόμα καιρός φύγετε αγκαλιά με τον μεντορά σας τον γιωργάκη γιατί δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε ουτε για καφέ!
    ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕ!

  3. Η πιο ουσιαστική πράξη από την ύπαρξη του Λουτρακίου.
    Με ανθρώπους που έχουν πραγματικό συμφέρον να πάει μπροστά η πόλη.
    Επιτέλους οι επιχειρηματίες της Πόλης μας κατάλαβαν ότι πρέπει να απαγκιστρωθούν απο τον Δήμο. Έναν Δήμο που ώς φορέας Δημοσίου αδυνατεί να βρει λύσεις ή όταν τις βρίσκει τότε αδυνατεί η κωλυσιεργεί να τις υλοποιήσει.
    Προφανώς η συνεργασία είναι απαραίτητη αλλά η διαχείριση είναι των επιχειρηματιών.
    Επιχειρηματιών που έχουν ώς σκοπό το επαγγελματικό όφελος. Ένα όφελος που θα έχει και αντίκτυπο στο γενικό καλό της πόλης μας αλλά και της εικόνας της πόλης μας στο άμεσο μέλλον.
    Αναζητήστε διεξόδους και απαιτήστε υποδομές απο τον Δήμο. Είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να συνεργαστεί και να υποστηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες. Να υποστηρίξει τις ανάγκες των επιχειρηματιών για την επιβίωση τους αλλά και την επιβίωση της Πόλης με προοπτική. Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των επιχειρηματιών αλλά και την συμμετοχή του Επιμελητηρίου.
    Επιτέλους ένα φώς ελπίδας για το μέλλον της πόλης μας.
    Επιτέλους συντονισμένα θα διεκδικήσετε το αύριο με επιχειρηματικά κριτήρια και όχι με μονωμένα που γινόταν μέχρι και τώρα.
    Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ σας θα είναι η απάντηση σε όλους όσους σας αμφισβητήσουν.
    Και θα υπάρξουν πολλοί γιατί θα δουν ότι θα έχετε αποτέλεσμα και θα θέλουν πολλοί να το καρπωθούν. Είτε διαβάλλοντας σας με ψέματα είτε διαδίδοντας αναλήθειες.
    Το φωνάζω χρόνια ότι ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επαγγελματιών. Εσείς πρέπει πρώτα από όλους να αντιδράσετε και καλά κάνατε.
    Το μέλλον του τόπου μας έχει να κάνει με την ανάπτυξη των επαγγελματιών που υπάρχουν στην περιοχή μας. Πρέπει ο Δήμος να σταματήσει να ορίζει το μέλλον του τόπου με κριτήρια τις ψήφους αλλά την ανάπτυξη, οργάνωση και τις υποδομές που θα του ορίσετε ως φορέας. Γνωρίζεται από πρώτο χέρι τις αδυναμίες της πόλης μας.
    Συνεργαστείτε, δημιουργήστε, οργανώστε και επαναστατήστε.
    Το μέλλον της πόλης επιτέλους στα χέρια των ανθρώπων που γνωρίζουν τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της πόλης μας καλύτερα από τον καθένα τυχαίο Δημοτικό Σύμβουλο.
    Είμαι αισιόδοξος ότι με τις φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών αλλά και η γνώση τους επάνω στις ανάγκες της δουλειάς τους δίνουν την ελπίδα για το αύριο.
    Επιτέλους ασχολήθηκαν με το θέμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
    Σίγουρα τα κενά είναι πολύ μεγάλα αλλά τα επόμενα 3–5 χρόνια εάν υπάρξει ουσιαστική πολιτική και κατεύθυνση τότε μπορεί να ανακάμψουμε ως τόπος.

    Ο Εξωραϊστής.

  4. Επιτέλους οι επιχειρηματίες της πόλης μας, αποφάσισαν για το δικό τους καλό κατ' αρχήν να κινητοποιηθούν κάνοντας το αυτονόητο. Έχουν επιχειρήσεις, έχουν οικονομικά συμφέροντα για να στηρίξουν την ύπαρξη των επιχειρήσεών τους, τους έλειπε το marketing, το οποίο περίμεναν χρόνια τώρα να το χρεωθεί ο Δήμος.
    Πολύ σωστά επισημααίνεται σε άλλο post από τον Δήμο, όπως όλοι οι δημότες απαιτούμε έργα υποδομής για την ανάπτυξη.
    Αλήθεια η ένωση εμπορων και βιοτεχνών Λουτρακίου γιατί δεν εκπροσωπείται στην παραπάνω κίνηση?
    Όντας ο μοναδικός φορέας, ομολογουμένως τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, που είναι παρών και τοποθετείται στα μικρά και στα μεγάλα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας. Είναι απορίας άξιο η μη εκπροσώπηση ενός φορέα που απηχεί σε ένα τόσο μεγάλο κομάτι του Δήμου μας.

  5. Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ
    ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
    KAI ME ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  6. Εγω εχω μια αλλη απορια…Ο εμπορικος συλλογος που ειναι…?Γιατι ο τουρισμος αφορα ολους τους επαγγελματιες του δημου…Μπορει καποιοι να μην ειναι αμεσσα ενδιαφερομενοι αλλα ολα λειτουργουν σαν μια αλυσιδα…Μακαρι να παει καλα το προγραμμα αυτο και να βοηθησει να παρει μια ανασα ο τοπος μας…

  7. …φερτε τα τουριστικα γραφεια πισω στην πολη…. να ανθισει παλι οπως την δεκαετια του 80… παψτε να βλεπετε το Λουτρακι σαν σανατοριο…

  8. Παιδιά έχει τελειώσει ανεπιστρεπτή το… θάλασσα και ήλιος. Ο κόσμος ζητάει να δεί..να περπατήσει..να ξεναγηθεί..να μάθει…να θαυμάσει..να δραστηριοποιηθεί..να αθληθεί.
    Εμείς τι προσφέρουμε ?? Τι έχουμε δημιουργήσει ως Δήμος όλα αυτά τα χρόνια.
    Βγάζουν φωτογραφίες στους Καταρράκτες, στο Σιντριβάνι της 25ης Μαρτίου, στο λιμάνι..και αυτά. Σε κανα ηλιοβασίλεμα και αυτά είναι. Τέρμα οι διακοπές. Και αυτό μας φτάνει?

    Ξυπνάτε ρε!!!!
    Μακάρι να επενδύσουν αυτοί που πρέπει για να γίνει δουλειά επιτέλους στην πόλη μας.
    Μακάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog