Την Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚ Ν.Κορινθίας, η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών, με τη νέα της σύνθεση, ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, ο Δήμαρχος Νεμέας, κ. Ανδριανάκος εκ μέρους της Τ.Ε.Δ.Κ. Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων, κ. Λεονάρδος Αναστάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κορίνθου κ. Τσίτουρας Δημήτριος, Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων κ. Κακούρος Ιωάννης, Βέλου-Βόχας κ. Λιούλιας Ιωάννης, η Διευθύντρια του ΚΕΚ, κα. Πυργάκη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚ, κ. Πετρόπουλος και ο απερχόμενος Πρόεδρος, κ. Ρωμανός.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τη μέχρι τώρα δράση του Κ.Ε.Κ, η κα Πυργάκη, τόνισε τις ιδιαιτερότητες του μοναδικού για πιστοποιήσεις κέντρου της Περιφέρειας και ανέλυσε τη δομή των υπηρεσιών κατάρτισης και την προσδοκώμενη απορρόφηση των εκπαιδευόμενων στην αγορά εργασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, εξέφρασε την προσδοκία πως η νέα διοίκηση του Κ.Ε.Κ θα οδηγήσει στη δυναμική επανεκκίνηση του θεσμού και θα τον αναδείξει σε άρτια δομή με συνεπή και μεθοδική δράση. Επιπλέον, τόνισε πως σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, το Κ.Ε.Κ πρέπει να αποτελέσει το μοχλό για την κατάρτιση των ενδιαφερομένων αλλά και για την εν δυνάμει αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο κ. Δέδες, θεώρησε σημαντική την έντονη διεκδίκηση από την Κυβέρνηση, ώστε να εκχωρηθούν στην Περιφερειακή μας Ενότητα όσο το δυνατόν περισσότερα επιδοτούμενα προγράμματα και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της επικοινωνίας που ήδη έχει ξεκινήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος, συνέδεσε την κατάρτιση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανεργίας στο νομό μας και κάλεσε τις επιχειρήσεις της Κορινθίας να συνεργαστούν και αυτές, προκειμένου να διευρυνθεί ο κύκλος προγραμμάτων κατάρτισης σε σχέση με τα συνηθισμένα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΚΕΚ, κ. Ρωμανός, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη μέχρι τώρα κοινή τους πορεία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προέδρου και εξέφρασε την επιθυμία να έχει η νέα αυτή δυναμική το καλύτερο αποτέλεσμα. Από την πλευρά του, ο αναλαμβάνων πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ν. Πετρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη, τόνισε πως παρά τη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα μέσα στην οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, υπάρχει ελπίδα για ανταπόκριση στις ανάγκες του Κ.Ε.Κ. Κλείνοντας, ζήτησε τη συνεργασία με όλους τους μετόχους σε κοινή βάση στήριξης, ειδικά των ανέργων και των ευπαθών ομάδων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ