– Στον… αέρα η συμμετοχή των ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης
– Κρίσιμη η ψηφοφορία της ΕΠΟ – Αρνητική η στάση της Σούπερ Λίγκας
– VIDEO με την δήλωση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
– Δεν “απειλείται” η αυριανή αναμέτρηση της Εθνικής με την Μάλτα

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους “… να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε”, ενώ έκανε λόγο για “… ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων”.

Στην ομιλία του ο κ. Πιλάβιος είπε: “Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια και την κοινωνία. Να διαλέξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τι είδους ποδόσφαιρο θέλουν. Αν επιθυμούν το ποδόσφαιρο το ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων. Προτείνω και θέτω προς ψηφοφορία σε όλα τα μέλη-ενώσεις της ομοσπονδίας να ανασταλεί από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας κάθε λειτουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των κατά τόπους Ενώσεων”.

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει, τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο”, συμπλήρωσε ο Σοφοκλης Πιλάβιος, ο οποίος επικαλέστηκε μια σειρά ζητημάτων, όπως τις απειλές κατά της ζωής του, που όπως κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες, έχει δεχθεί αλλά και την κατάσταση με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, δηλαδή τις πιέσεις για το θέμα με τις πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αδυναμία ακόμη και Ιούνιο να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των εθνικών πρωταθλημάτων.

Από την Πολιτεία ζητούν το τέλειο άλλοθι για να μας βάλουν λουκέτο. Στις ομάδες είχαμε πει ξεκάθαρα πόσο σκληροί θα είναι οι όροι για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά δεν μας πήραν στα σοβαρά”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ” και συνέχισε: Η ίδια ΕΠΟ αναγνώρισε την κακή της λειτουργία της δεν επιχειρήσαμε να χαϊδέψουμε αυτιά και να πετάξουμε μπάλα στην κερκίδα. Για τους στημένους αγώνες υπάρχει μία έρευνα που συνεχίζεται και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν, χάρες δεν πρόκειται να γίνουν σε κανέναν”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για τη στοχοποίηση των ανθρώπων της ομοσπονδίας που ξεκινά από απλούς υπαλλήλους και καταλήγει στον ίδιο, ενώ αναφέρθηκε στο δικόγραφο που έφτασε στα γραφεία:
“Tο χειρότερο όλων, βέβαια, ήταν η στοχοποίηση ανθρώπων. Στοχοποίηση με δηλώσεις, απειλές, φωτογραφίες, δημόσια διαπόμπευση. Ξεκινώντας από απλούς υπαλλήλους, στελέχη της Ομοσπονδίας και φτάνοντας μέχρι διευθυντές, συμβούλους, εμένα. Μια δική σας απόφαση αρκεί για να βρεθείτε κι εσείς στο ίδιο σημείο μ’ εμάς σε λίγα λεπτά. Και σαν να μην έφταναν χτες κοινοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ δικόγραφο ΠΑΕ με αίτημα προσωρινής διαταγής για αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης”.
Ο κ. Πιλάβιος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
«”Σήμερα εδώ μπροστά σας, θέλω με απόλυτη ειλικρίνεια να ξεκαθαρίσω κάτι μια για πάντα: Εγώ δεν παίζω με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλούμε λοιπόν όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν. Αυτό των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχημένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησής από τους πολιτικούς που το εκμεταλλεύονται, των στημένων αγώνων, της βίας και των απειλών; Η μήπως προτιμά, αυτό που προτείνουμε εμείς; Ένα ποδόσφαιρο στηριγμένο σε θεσμούς και κανόνες, σε αξιοπιστία, ηθική, χωρίς δεσμεύσεις και υπόγειες διαδρομές, ισονομία, ισοπολιτεία, σύγχρονο, προσαρμοσμένο στα παγκόσμια δεδομένα, με αξιοκρατία;
Το δίλημμα είναι σαφές και όλοι πρέπει να πάρουν θέση. Θα τους υποχρεώσουμε εμείς, να πάρουν θέση. Κύριοι, προτείνω και ζητώ την ψήφο σας επί της προτάσεώς μου να ανασταλεί από τη Δευτέρα μέχρι νεωτέρας η λειτουργία της Ομοσπονδίας και όλων των Ενώσεων μελών της, έως ότου δηλαδή αποφασίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο, αν θέλουν το δέντρο να ανθίσει ή να ξεραθεί.
Όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως όλα βαίνουν καλώς. Η προτεινόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ και των Ενώσεών της από τη Δευτέρα είναι η έσχατη γραμμή άμυνας για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σας καλώ να εξουσιοδοτήσετε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να χειριστεί τις εξελίξεις από δω και πέρα”.
Αρνητική πάντως ήταν η στάση της Σούπερ Λιγκας στην πρόταση του Σοφοκλή Πιλάβιου.
Ο εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ Γιώργος Μποροβήλος ψήφισε όχι ενώ ίδια ήταν και η απόφαση του πρώην αναπληρωτή προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Χατζηαποστόλου.
Ο Γιώργος Μποροβήλος είπε χαρακτηριστικά: “…να μας αφήσουν ήσυχοι οι πολιτικοί”, ενώ ο Β. Χατζηαποστόλου ανέφερε: “Δεν αριστεύσαμε σε κανέναν τομέα ευθύνης μας. Οι δικηγόροι στις πειθαρχικές επιτροπές κοντεύουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Αίσχος ήταν και ο τελικός Κυπέλλου που διοργανώσαμε. Δεν έπρεπε να αφήσουμε να ξεκινήσει το παιχνίδι. Από το 2004 και μετά γίναμε αλαζόνες, Μην αντιγράφετε. Πέρασε και σε εσάς αυτό και σταμάτησε να γίνεται κριτική στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ. Η στοχοποίηση και οι απειλές συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχει διαφάνεια. Γιατί δεν ανοίγουμε τους φακέλους να τους τρίψουμε στα μούτρα τους;”.

newsit.gr