Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλόκαρδο

- Advertisement -

Ο καλός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης χαρακτήρισε το κίνημα των πολιτών στις πλατείες «καλόκαρδο». Προφανώς, τους άκουσε να φωνάζουν το «Έρι – Έρι – Έρι, μαλάκα Πρετεντέρη» και το «Η Ανατροπή – δεν είναι εκπομπή- Πρετεντέρη ψόφα – να κάνουμε γιορτή».

Γιατί ένας τηλεδημοσιογράφος χαρακτηρίζει «καλόκαρδο» ένα κίνημα πολιτών που τον βρίζει καθημερινά; Μήπως δεν έχει ακούσει τα συνθήματα που τον αφορούν; Τα έχει ακούσει. Και φοβάται.
Έχω γράψει πολλές φορές πως οι τηλεοπτικές ειδήσεις –ο Θεός να τις κάνει- σχολιάζονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί ποτέ στον τόπο των γεγονότων. Ούτε περαστικοί.
Αυτό δεν τους εμποδίζει να έχουν απόλυτη άποψη για όσα συμβαίνουν. Όταν μιλάει η Όλγα Τρέμη για το Σύνταγμα, νομίζεις πως η Όλγα συμμετέχει στη λαϊκή συνέλευση, ψηφίζει, ρίχνει μούντζες στη Βουλή, συμμετέχει στην ομάδα καθαριότητας, αργά το βράδυ χτυπάει δυο «βρόμικα» από την καντίνα, και μετά παίζει μπάλα με τους άνεργους στην Αμαλίας. Μπορεί και να κοιμάται σε σκηνή στο Σύνταγμα, αγκαλιά με τον Λουκάνικο.
Το τελευταίο διάστημα θα έχετε παρατηρήσει πως τα τηλεοπτικά κανάλια –αλλά και τα υπόλοιπα καθεστωτικά ΜΜΕ- έχουν κάνει μια μεγάλη στροφή. Από κει που υποστήριζαν με τα μπούνια την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, ξαφνικά οι τηλεδημοσιογράφοι έχουν γίνει παιδιά του λαού.
Κάποιοι απορούν γιατί τα ιδιωτικά κανάλια «αγκάλιασαν» το κίνημα των πολιτών στις πλατείες. Είναι πολύ απλό: οι ιδιοκτήτες των καναλιών τα έχουν κάνει πάνω τους και φοβούνται πως μπορεί οι πολίτες –μετά τη Βουλή- να περικυκλώσουν τα χρεοκοπημένα «μαγαζιά» τους και τα φτωχικά τους σπίτια.
Στέλνουν λοιπόν τα συνεργεία στο Σύνταγμα –για να προβάλουν τις λαϊκές διαδηλώσεις- και τρώνε το κράξιμο ο εικονολήπτης και ο άτυχος δημοσιογράφος. Φυσικά, το κράξιμο δεν το δείχνουν στα κανάλια τους. Αποθεώνεται κάθε βράδυ το τηλεοπτικό συνεργείο του Mega στο Σύνταγμα – οι πολίτες το ραίνουν με ροδοπέταλα.
Επίσης, τα ιδιωτικά κανάλια παρουσιάζουν τις «επιθέσεις» πολιτών σε πολιτικούς αλλά, αν προσέξετε, δεν καταδικάζουν τη βία με τον απόλυτο τρόπο που το έκαναν στο παρελθόν.
Κάπου, τους καταλαβαίνουν οι τηλεδημοσιογράφοι τους πολίτες πια. Έχουν αγανακτήσει κι αυτοί, βρε παιδί μου, με τους αλήτες τους πολιτικούς. Βαράτε αυτούς, αρκεί να μη βαράτε εμάς.
Μη σας κάνει εντύπωση, αν πάει ο Πεταλωτής στο στούντιο του Mega και τον πλακώσει στις σφαλιάρες ο Μανώλης Καψής.
Οι Πρετεντέρηδες της χώρας αυτής ξέρουν πως είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι με τους πολιτικούς. Στα μάτια των πολιτών είναι εξίσου υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας με τους πολιτικούς – μπορεί και περισσότερο, γιατί ο ρόλος τους δεν ήταν να κάνουν την τσατσά. Μόνοι τους το επέλεξαν.
Πριν ένα χρόνο, στις 13 Μαΐου 2010 –επειδή έχω και προφητικές ικανότητες- είχα γράψει το κείμενο «Η φάτσα σου θα σ’ ακολουθεί».
*pitsirikos.net

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό το κόλλημα του πιτσιρικου με τα media.Νισάφι πια.
    Ιδιωτικές εταιρείες είναι.Και λίαν συντόμως ορισμένες θα συγχωνευτούν."Πουλάνε" γι'αυτό αλλάζουν ρούχα κάθε τόσο και λιγάκι.Μην τους παρακολουθείς,μην αγοράζεις τις εφημερίδες τους και θα αλλάξουν.Θα γίνουν σούπερντούπερ σαν και εμάς.Που μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να τους βλέπουμε και να τους πληρώνουμε. Ο Χατζηνικολάου το είχε πει καλύτερα, κάποτε όταν τον είχαν ρωτήσει για την πρώτη εμφάνιση των παραθύρων στο δελτίο ειδήσεων του mega : "τρεις μήνες έκανα δελτίο επιπέδου bbc και κανένας δεν μας έβλεπε".

  2. Trele,δεν είναι κόλλημα,προσπάθεια να ξεκολλήσουμε και να
    γίνουν όλα αυτά που λές είναι.
    Και που ξέρεις,αν καμιά φορά ξεκολλήσουμε,μπορεί και να
    ενημερωνόμαστε σωστά από τα δελτία ειδήσεων.
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog