Ε δεν αντέχω άλλο, θα εκραγώ. Αιτία , η προπαγάνδα που ακούμε τοσο καιρό από τα μμε, αφορμή η τελευταία δήλωση της Κας Φαρμάκη περί Ευρώπης ή Αλβανίας… που αναρτήσαμε κιόλας στο blog μας.

Θα βγούμε απο την ΟΝΕ, θα μας διώξουν , θα γυρίσουμε στη δραχμή?

Κυρίες και Κύριοι ακούστε (μάλλον διαβάστε)

Η Ευρωπαική Κοινότητα είναι μία διεθνής συμφωνία , μία διεθνής συνθήκη και ως τέτοια  έχει κάποιους όρους και κάποια άρθρα. Αυτά τα άρθρα είναι προφανώς επικυρωμένα από όλα τα κράτη μέλη. Δεν γίνεται δηλαδή ό,τι μας καπνίσει, τα πάντα προβλέπονται.

Για να γυρίσουμε στο προκείμενο, ΔΕΝ προβλέπεται η έξοδος κράτους – μέλους από την ΟΝΕ και πόσο μάλλον από την Ευρωπαική Κοινότητα. ( Δηλαδή για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει αναθεώρηση των συνθηκών και να συμφωνήσουν όλα τα συμβαλλόμενα μέλη- δηλαδή  ΠΟΤΕ )

( Πώς να το κάνουμε? Μέχρι και οι διεθνείς συνθήκες υπάγονται και διέπωνται από κάποιους κανόνες ,το δίκαιο των συνθηκών της Βιέννης του 1980 )

Βέβαια από το 2007 , μετά τη συνθήκη της Λισαβόνας, προστέθηκε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζεται η δυνατότητα ενός κράτους – μέλους να αποχωρήσει από την Ενωση. ΠΡΟΣΟΧΗ , μιλάει για οικειοθελή αποχώρηση δηλαδή ΜΟΝΟΙ μας άμα γουστάρουμε φεύγουμε , δηλαδή άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής του δικαιώματος συμμετοχής στην Ενωση , μόνο αν διαπιστωθεί η ύπαρξη σοβαρής και διαρκούς παραβίασης των θεμελιωδών αξιών της Ενωσης. Πράγμα που δεν υφίσταται για μας γιατί πώς να το κάνουμε , υπάρχει και ένας χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαικής Ενωσης που τα περιγράφει ένα ένα και εμείς δεν παραβιάζουμε τίποτα.

Το λοιπόν και εν κατακλείδι

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

γκέγκε Κα Φαρμάκη ? (όπως έλεγαν και στο χωριό μου )

υγ1. Αυτό πάει και για τα άλλα , τα στρατιωτάκια ακούνητα, τα μμε!

υγ2. Η Κα Φαρμάκη είναι όμορφη!