Το χωριό της...φούντας

Δεν πρόκειται για κάποια απάτη ή κάποιο κύκλωμα ναρκωτικών. Πρόκειται απλά για το χωριό Στρυμονοχώρι Σερρών, το οποίο είναι γεμάτο χιλιάδες δενδρύλλια ινδικής κάνναβης! Η ίδια η φύση προκαλεί αυτό το γεγονός καθώς το χωριό διαθέτει τρομερή βλάστηση, ευνοούμενη από τον ποταμό Στρυμόνα.

Οι 300 κάτοικοι του χωριού όταν έλθει η κατάλληλη εποχή βλέπουν την περιοχή να είναι περικυκλωμένη από χασισόδεντρα, καθώς αυτά φυτρώνουν μόνα τους και αναπτύσσονται ανάμεσα σε βάτα, βατομουριές, αλλά και σε καλλιέργειες με τριφύλλι ή καλαμπόκι.
Σαφώς η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και στους κατοίκους του χωριού καθώς δεν λείπουν οι περιπτώσεις που βρίσκουν τον μπελά τους χωρίς να το θέλουν.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso», το γεγονός αυτό, έφερε πρόσφατα σε πολύ δύσκολη θέση έναν από τους κατοίκους του χωριού. «Πράγματι, ανάμεσα στα χιλιάδες αγριόχορτα που φυτρώνουν από μόνα τους στην περιοχή υπάρχουν και πολλά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης», λέει ο δήμαρχος Σιντικής, Απόστολος Καρύδας. «Κάποια από αυτά όμως, έγιναν αιτία να δημιουργήσουν προβλήματα σε έναν 34χρονο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πριν από λίγες μέρες συνελήφθη και πέρασε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, καθώς συνελήφθη για καλλιέργεια 235 χασισόδεντρων!»
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, αναφέρει πως «το χωριό είναι κατάμεστο από δεκάδες χιλιάδες χασισόδεντρα, από 25 πόντους έως 2 μέτρα!».
*newstoday.gr