Σε επιφυλακή βρίσκεται το Φρουραρχείο της Βουλής για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των διαμαρτυριών πολιτών γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εντάσεων που αναμένεται να εκδηλωθούν.

Η ογκωδέστατη χθεσινή διαδήλωση έχει ήδη χτυπήσει «καμπανάκι» στους επικεφαλής της τήρησης της τάξης, παρόλο που οι κινητοποιήσεις κυριαρχούνται από ειρηνικό πνεύμα -με εξαίρεση την περασμένη Τρίτη, όπου ομάδα διαδηλωτών απέκλεισαν προσωρινά τις εξόδους της Βουλής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Φρούραρχος είναι σε ετοιμότητα για αύξηση των μέτρων προστασίας και των δυνάμεων φύλαξης σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ήδη, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει προχωρήσει σε παράταση βάρδιας των αστυνομικών που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο, ώστε η φρούρηση να είναι επαρκέστερη το βράδυ που οι κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη.

Επιπλέον, ρόλος του Φρούραρχου σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη, είναι να εισηγηθεί στον αστυνομικό διευθυντή την ενίσχυση της περιφρούρησης του προαυλίου χώρου του κτιρίου με άνδρες των ΜΑΤ.

Να σημειωθεί πάντως ότι το τμήμα της πλατείας Συντάγματος με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της Βουλής, αλλά της Προεδρίας της Δημοκρατίας.