Ληστές "καταδρομείς" στο κέντρο της Αθήνας

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εντελώς από κάθε έλεγχο, η εγκληματικότητα είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα θέματα της καθημερινής ατζέντας, αφού μας έχουν γίνει συνήθεια η αιματηρές ληστείες ή ακόμη και οι ληστείες μετά φόνου.

Ο καταστηματάρχες και οι κάτοικοι των περιοχών του κέντρου της Αθήνας αισθάνονται πλέον εντελώς απροστάτευτοι, στις ορέξεις των ληστών και των διαρρηκτών που στην κυριολεξία τους έχουν «ρημάξει».
Ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό είχαμε λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί όταν δύο αδίστακτοι ληστές φορώντας κουκούλες εισέβαλαν σε διαμέρισμα του 6ου ορόφου σε πολυκατοικία όπου βρίσκεται επί της λεωφόρου Γ’ Σεπτεμβρίου, όπου διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς η 69χρονη ένοικος του διαμερίσματος, δύο δράστες με μία «καταδρομική» επιχείρηση ανέβηκαν στον 6ο όροφο, εισδήλθαν απο ένα παράθυρο στο διαμέρισμα, και αφού χτύπησαν με αιχμηρά αντικείμενα, αυτήν στο σώμα και τον 70χρονο άντρα της στο κεφάλι, πήραν χρήματα και τιμαλφή. Η ηλικιωμένη γυναίκα στην θέα του αιμόφυρτου συζύγου της, έντρομη βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια, κάτι που εξανάγκασε τους ληστές να φύγουν βιαστικά.
Εν συνεχεία αιμόφυρτη η γυναίκα κατέβηκε στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια, εκεί την εντόπισαν διερχόμενοι και κάλεσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ τα οποία έσπευσαν άμεσα προς βοήθεια. Ο ηλικιωμένος βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος και οι άνδρες του ΕΚΑΒ έδωσαν αγώνα για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ εν συνεχεία διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται από την αστυνομία.
Οι Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την Γ’ Σεπτεμβρίου στη συμβολή της με την οδό Πιπίνου και ερευνούν τους κάδους και το διαμέρισμα στο οποίο βρήκαν αιμόφυρτο τον άνδρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αξιωματικών της Ασφάλειας κίνητρο ήταν η ληστεία, ωστόσο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ενώ υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο για μόνο έναν αλλοδαπό δράστη
Γεγονός είναι πως η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει αρχίσει να γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη, και πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα.
*newstoday.gr