Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποιοι απεργούν σήμερα

- Advertisement -

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις με κεντρικό σύνθημα «Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε». Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου ενώ σε 24ωρη απεργία καλεί τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα η ΓΣΕΕ.

Όλο το 24ωρο απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΤΕ, την ΕΡΤ. 

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ομοσπονδία εργαζομένων έχει προκηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση των υγειονομικών της Αττικής στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια αναμένεται να κάνουν πορεία προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τις τρίωρες στάσεις εργασίας τους συνεχίζουν και σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι, οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επιπλέον, την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ομοσπονδίες συνταξιούχων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Σύνταγμα. 

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μεταφοράς, ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός. Οι συρμοί του μετρό θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στις 8 και έως τη λήξη της βάρδιας, τα λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ο ηλεκτρικός θα εκτελεί δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το τραμ από τις 7 έως τις 11.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας με 24ωρη απεργία. Στις 11 θα συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η σημερινή κινητοποίηση θα αποτελέσει «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog