Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Nίκος Αλέφαντος :Ο Δομάζος θα πει για μπάλα, όχι ο ορθοπεδικός κι ο άλλος του βόλεϊ

- Advertisement -

Είναι για γέλια αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως ως παραδοσιακός Ολυμπιακός που σέβομαι τον αντίπαλο, θα πω ορισμένα πράγματα αμερόληπτα: Έχει δίκαιο ο Δομάζος!
• Για εμένα ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών είναι ο Δομάζος μαζί με τον Μπέμπη. Δεν ξανάβγαλε τέτοιο παίκτη η Ελλάδα. Είναι επιφανειακοί αυτοί που λένε για Χατζηπαναγή. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, όχι για ασκήσεις επίδειξης.

Οι πραγματικοί παικταράδες που τα είχαν όλα και ήταν ηγέτες, με ψυχή και τσαμπουκά, ήταν ο Μπέμπης δέκα χρόνια πριν από τον Δομάζο, και ο Δομάζος μετά. Ο ίδιος ο Μπέμπης έχρισε τον Δομάζο διάδοχό του γιατί είδε… Μιλάμε για παίκταρο, όχι αστεία. Μιλάμε για μεγάλη πάσα, για μικρή πάσα, για ντρίμπλα κοφτή, για μπούκες, για γκολ, για τίτλους, για βραζιλιάνικη τέχνη, κόλλαγε την μπάλα πάνω του. Έβαζαν βδέλλες πάνω του οι αντίπαλοι προπονητές, αλλά τους είχε σαν αβγό. Είχε και χαμηλό κέντρο βάρους, ήταν δυνατός, δεν έπεφτε. Μιλάμε για διάρκεια πολλά χρόνια, δεν έχει ξαναβγάλει τέτοιο παίκτη ο Παναθηναϊκός και ούτε θα ξαναβγάλει. Ήταν η μόνη περίοδος στην ιστορία του Παναθηναϊκού με τον Δομάζο που είχε ξεπεράσει αισθητά τον Ολυμπιακό. Και τον είχε πάει και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και ούτε πιστεύω ότι θα ξαναγίνει.
• Πιστεύω ότι Δομάζο και Μπέμπη δεν θα ξαναδώ Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αν έπαιζαν τώρα θα κόστιζαν πολλά εκατομμύρια. Τα είχαν όλα. Τεχνικά προσόντα, φυσικές δυνάμεις και ψυχή. Ήταν οι «θα κερδίσω το ματς ό,τι κι αν γίνει»!
Όταν λοιπόν βάζεις έναν Δομάζο στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού, αυτόν θα ρωτάς για μπάλα, όχι τον Γόντικα από το βόλεϊ ή τον ορθοπεδικό τον Μήτσου! Αλλιώς μην τον βάζεις στο Δ.Σ. Δεν πάει να έχεις για γλάστρα τον Δομάζο και να μιλάνε για μπάλα οι άσχετοι!
Είναι σαν να πάει 60-70 χρονών ο Μέσι, να του δώσουν θέση στο Δ.Σ. της Μπαρτσελόνα και να τον έχουν για γλάστρα! Να ρωτάνε τον ορθοπεδικό και έναν πρώην παίκτη βόλεϊ της Μπαρτσελόνα! Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.
• Στον Παναθηναϊκό έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, μιλάνε οι άσχετοι και λεφτά δεν βάζουν. Αντί να μιλάνε οι σχετικοί και να βάζουν οι άσχετοι μέτοχοι λεφτά, έχουν καβούρια στις τσέπες οι μέτοχοι, και τους σχετικούς τούς έχουν για γλάστρες!
• Όσο για το μπάσκετ που μας πιπιλάνε το κεφάλι, μη μας λένε οι υμνητές των Γιαννακόπουλων παραμύθια. Το μπάσκετ είναι για 3-4 χώρες στην Ευρώπη! Κι αυτές οι 3-4 χώρες έχουν το ποδόσφαιρο για Θεό! Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ρωσία. Πέφτουν λεφτά στο μπάσκετ στην Ισπανία και στην Ιταλία σε σχέση με τα λεφτά που πέφτουν στο ποδόσφαιρο; Καμία σχέση. Το ίδιο και στη Ρωσία.
• Από εκεί και πέρα, ολόκληρη Αγγλία που λατρεύει το ποδόσφαιρο, επενδύει στο ποδόσφαιρο και γίνεται χαμός με το ποδόσφαιρο, δεν ασχολείται καν με μπάσκετ. Το ίδιο και η Γερμανία. Το ίδιο και η Γαλλία. Το ίδιο και η Ολλανδία. Το ίδιο όλες οι χώρες.
• Η αξία λοιπόν των ευρωπαϊκών που παίρνει ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, δεν έχει καμία σχέση με το αν θα τα έκανε αυτά στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να τα κάνει αυτά στο ποδόσφαιρο. Πού είναι οι Γιαννακόπουλοι στο ποδόσφαιρο; Ορίστε, μετοχές στον ΠΑΟ πήραν, τι έκαναν; Πρέπει να σέβονται λοιπόν τον Δομάζο, γιατί αυτός έφερε τίτλους στο ποδόσφαιρο που δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ.
• Και σιγά μην είναι οι Γιαννακόπουλοι οι μεγαλύτεροι παράγοντες όλων των εποχών. Ο μεγαλύτερος Έλληνας παράγοντας όλων των εποχών είναι ο Κόκκαλης. Όταν υπάρξει άλλος στο ποδόσφαιρο που να πάρει 12 πρωταθλήματα, φτιάξει ποδοσφαιρικό γήπεδο ιδιόκτητο και προπονητικό κέντρο, το ξανασυζητάμε. Παραλαμβάνοντας έναν Ολυμπιακό εννιά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, να τον χτυπάνε από παντού.
• Διαβάζω για τεράστια μίζα για τη μεταγραφή του Αργεντινού τερματοφύλακα και ότι ο Μαθία δεν το είχε πει αυτό στη διοίκηση… Δεν ξέρω αν είναι έτσι. Πάντως θα θυμίσω αυτό που είχα πει όταν ανακοινώθηκε η είδηση για την πρόσληψη στον Ολυμπιακό αυτού που έκανε ένα σωρό αποτυχημένες μεταγραφές στη Λίβερπουλ: να προσέχει τα λεφτά του ο κύριος Μαρινάκης…
• Ό,τι πει ο προπονητής πρέπει να γίνεται. Ο προπονητής πρέπει να είναι πάνω από τεχνικούς διευθυντές, σκάουτερς και παρατρεχάμενους. Σε όλες τις σοβαρές ομάδες του κόσμου αυτό γίνεται. Απ’ τη στιγμή που έχεις προπονητή τον οποίο εμπιστεύεσαι και είσαι ικανοποιημένος από το έργο του, ο προπονητής δεν πρέπει να καπελώνεται από κανέναν Μαθία ή Νινιάδη ή Κοβάσεβιτς. Θα πάει κανείς να καπελώσει τον Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ; Τον Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα; Ο Μουρίνιο είδατε πώς καθάρισε τον Βαλντάνο…

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. "Εγώ όμως ως παραδοσιακός Ολυμπιακός που σέβομαι τον αντίπαλο, θα πω ορισμένα πράγματα αμερόληπτα"…μετά από αυτό το σημείο,απλά διαβάζεις για να γελάσεις !!!

  2. Εγώ νομίζω α-βου ότι τα λέει σωστά,άσχετα αν δεν θες να το παραδεχτείς,ο Νικόλας τα λέει τα πράγματα με τ'όνομά τους..

  3. εγω θα συμφωνησω σε ολα με τον κυρ Νικολα.
    τι δουλεια εχει τωρα ο μητσου κ ο γοντικας στο δου-σου ης παε?
    κ αντε να ειναι στο δου-σου σαν μελη της οικογενειας του παο… αντε να το δεχτω λεμε, αλλα να μην μιλανε για τοπι ρε πστη μου… αφου ειναι ασχετοι.
    εκεινος ο μητσου αμα δει καμμια μπαλα παρατημενη στο δρομο θα την περασει για μπομπα κ θα φωναξει την αντιτρομοκρατικη λεμε.

    TaliBan

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog