Οι Ίταλοι βάφτισαν “το πιο τρελό πέναλτι της χρονιάς” αυτό που σημειώθηκε στο Τερμένο-Ντρο και έκρινε άνοδο σε κατηγορία, όμως ο αθλητικός δικαστής έφερε τα πάνω-κάτω, κρίνοντάς το άκυρο και ορίζοντας την επανάληψη του αγώνα!

O παίκτης εκτελεί πέναλτι, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι, εκείνος καταρρέει απογοητευμένος στο έδαφος, ο γκολκίπερ φεύγει από την εστία του για να πανηγυρίσει, όμως -μετά από μερικά δευτερόλεπτα- η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα έχοντας πάρει ανάποδα φάλτσα.

Κάπως έτσι μπορεί να συμπυκνωθεί η πιο τρελή εκτέλεση πέναλι της χρονιάς, η οποία έλαβε χώρα στην αναμέτρηση Τερμένο-Ντρο για την έκτη τη τάξει κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, και την οποία έχετε ήδη παρακολουθήσει μέσα από σχετικό κείμενο στο Sport24.gr.

Tο συγκεκριμένο πέναλτι έκρινε εκείνη τη στιγμή την άνοδο της Τερμένο στην Eccelenza, όμως η χαρά των ανθρώπων της δεν κράτησε για πολύ: και αυτό γιατί ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε ότι το γκολ που κατακυρώθηκε ύστερα από το “τρελό πέναλτι” δεν είναι έγκυρο!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τα ιταλικά ΜΜΕ, ο αθλητικός δικαστής στη γειτονική χώρα εξέτασε την ένσταση που παρουσίασε η ομάδα του Τρέντο, Ντρο, αναφορικά με την κατακύρωση του γκολ του ποδοσφαιριστή Πάλμα, και πήρε την απόφαση να το ακυρώσει διατάσοντας παράλληλα την επανάληψη του αγώνα.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο δικαστής μελέτησε το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής και με βάση τον κανονισμό διαπίστωσε το “τεχνικό λάθος εκ μέρους του άρχοντα του αγώνα”.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, κατά τη διάρκεια ενός πέναλτι, εάν αυτό δεν χτυπηθεί στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα (δηλαδή μέσα στο 90λεπτο ή στην παράταση), η φάση σταματάει μόλις η μπάλα -αφού χτυπήσει στο δοκάρι- σκάσει στο έδαφος.

Με βάση το γράμμα του νόμου, ο αθλητικός δικαστής διέταξε λοιπόν την επανάληψη του αγώνα, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς του πρωταθλήματος να βάλουν μία νέα ημερομηνία στο καλεντάρι στην οποία Τερμένο και Ντρο θα διεκδικήσουν την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Termeno vs. Dro Απίστευτο πέναλτι στην Ιταλία by eksoxiko*sport24