Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου για την χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Λ-Π που έγινε στην Περαχώρα

- Advertisement -

 Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας    Παρασκευή,10 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου με επιτυχία η προγραμματισμένη
πρώτη (1η) συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής
Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας στο Πνευματικό κέντρο Περαχώρας.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός δημοτών που προσήλθαν στην συνεδρίαση στο χώρο του Πνευματικού κέντρου.
Πριν από την συνεδρίαση, απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Γκιώνης, επικεφαλείς συνδυασμών όπως ο Γ. Πετρίτσης, ενώ παρευρέθηκαν και συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου Γ. Μπάκου ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της συνεδρίασης και στην ενημέρωση των δημοτών αναφορικά με τις αρμοδιότητες και τις λειτουργίες του συμβουλίου των δημοτικών κοινοτήτων. Μάλιστα ο κος Μπάκος, αλλά και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα λειτουργεί δημοτικό γραφείο στην Περαχώρα μία (1) φορά την εβδομάδα με σκοπό την άμεση επικοινωνία με τους δημότες και τα θέματα που θέλουν να αναδείξουν.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους δημότες οι οποίοι χαιρέτισαν την ιστορική αυτή συνεδρίαση και έθεσαν θέματα, προτάσεις και προβληματισμούς της καθημερινότητας για την ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας και της Λίμνης Ηραίου, όπως φωτισμός, συντήρηση επαρχιακών και αγροτικών οδών, ανάδειξη ιστορικότητας της περιοχής, θέματα που αφορούν τα σχολεία, το γήπεδο και την εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του, εξέφρασε την συγκίνηση του για την ιστορική αυτή συνεδρίαση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να λέμε λιγότερα και να πράττουμε περισσότερα γιατί αυτό έχει ανάγκη ο δήμος και οι δημότες. Παράλληλα αναφέρθηκε με σαφήνεια στο θέμα του ονόματος της Περαχώρας, το οποίο πρέπει να επανέλθει στην ονομασία του Δήμου, ενώ ο πρόεδρος Γ. Μπάκος αναφέρθηκε στην διαδικασία για την κατάθεση του αιτήματος.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου, ξεχώρισαν:
• H εισήγηση του προέδρου Γ. Μπάκου για την «ανάδειξη της Περαχώρας ως ιστορική έδρα του δήμου». Πριν την ομόφωνη απόφαση ο πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά στην αιτιολόγηση της εισήγησης αναφέροντας την ιστορία της περιοχής από αρχαιότητας έως και σήμερα. Εντύπωση προκάλεσε η ενδελεχής αναφορά στην ιστορία από την εποχή του έπους των Τιτάνων και από τα ευρήματα που χρονολογούνται από το 10.00 π.χ
• Οι προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για την προσέλκυση τουρισμού, αλλά και διερχομένων επισκεπτών άλλων περιοχών όπως για την δημιουργία «βιωματικού μουσείου επεξεργασίας ρετσινιού και ελαιόλαδου», για την περάτωση του Μνημείου για την Μάχη της Περαχώρας και για την τουριστική εκμετάλλευση και μίσθωση των δίδυμων δεξαμενών.
• Οι προτάσεις για θέματα που αφορούν την περιοχή όπως η επισκευή των οδών περιμετρικά της Λίμνης, η εγκατάσταση χημικών τουαλετών σε χώρους υψηλής προσέλευσης, η προσθήκη φωτισμού σε σημεία που είναι ανύπαρκτος και η ανάδειξη ιστορικών χώρων όπως η Παλαιά Βρύση.

Όλα τα θέματα (25) ψηφίστηκαν ομόφωνα από το συμβούλιο.
Aπό το γραφείο τύπου

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog