Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα περιστέρια δεν ξεχνούν!

- Advertisement -
Έρευνα έδειξε πως τα άγρια περιστέρια δεν… ξεχνούν και μάλιστα αναγνωρίζουν ανθρώπους ακόμα και στην περίπτωση που αλλάζουν ρούχα.

Στη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Εταιρείας Πειραματικής Βιολογίας, συμμετείχαν δύο ερευνήτριες, η μια φόβιζε τα πουλιά και η άλλη τα τάιζε.

Πιο αναλυτικά, οι δύο γυναίκες πήγαν σε ένα πάρκο στο Παρισιού και για πολλές μέρες η μια φόβιζε και η άλλη τάιζε τα πουλιά ενώ στη συνέχεια αντάλλαξαν τα ρούχα.

Και ενώ περίμενε κανείς τα πτηνά να μπερδευτούν τελικά τις αναγνώριζαν και παρόλο που φορούσαν τις αντίθετες ποδιές τα περιστέρια πλησίαζαν τη γυναίκα που τα τάιζε το προηγούμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε η Νταλίλα Μποβέ, μέλος της επιστημονικής ομάδας, “Είναι πολύ πιθανό ότι τα περιστέρια αναγνώριζαν τις ερευνήτριες από τα πρόσωπά τους, δεδομένου ότι και οι δύο ήταν γυναίκες και είχαν παρόμοια ηλικία, σωματότυπο και χρώμα δέρματος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, ακόμα και χωρίς εκπαίδευση, τα περιστέρια χρησιμοποίησαν αυθόρμητα τα πιο σχετικά χαρακτηριστικά των δύο ατόμων -πιθανότατα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αντί για τις ποδιές εργαστηρίου που κάλυπταν το 90% του σώματος“.

Στο παρελθόν μελέτες είχαν δείξει παρόμοια αποτελέσματα στα οικόσιτα περιστέρια και με την πρόσφατη έρευνα αποδεικνύεται το ίδιο και για τα άγρια.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog