Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

H Αθήνα αποχαιρετά απόψε τους Special Olympics

- Advertisement -

Με την τελετή λήξης των Special Olympics
η Αθήνα αποχαιρετά απόψε τους περίπου 7.000 αθλητές, τους προπονητές και τις οικογένειές τους, από 180 χώρες του κόσμου, οι οποίοι με τη συμπαράσταση 25.000 εθελοντών, αλλά και χιλιάδες κόσμου που τους χειροκρότησε στα στάδια, συμμετείχαν τις τελευταίες δέκα μέρες στην «επανάσταση της αξιοπρέπειας».
Η τελετή λήξης στο Καλλιμάρμαρο θα είναι μία γιορτή, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η οποία θα υπενθυμίσει στον κόσμο ότι η Ελλάδα, πέρα από τις αντιξοότητες, παραμένει κοιτίδα ενότητας, φιλοξενίας, πολιτισμού και ελπίδας.
Το pre-show θα ξεκινήσει στις 20.30, ενώ η τελετή αρχίζει στις 21.00.
Η αυλαία θα ανοίξει με την παρέλαση αντιπροσωπίας 300 αθλητών.
Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων θα είναι «η Ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα», που θα γίνει με τη βοήθεια των παραστατικών Τεχνών (κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία), σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό σχεδιαστή των Special Olympics, Φωκά Ευαγγελινό.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της τελετής, τη σκυτάλη θα πάρουν πλειάδα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως, Σταμάτης Κραουνάκης, Άλκιστις Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Πετρολούκας Χαλκιάς, Onirama, Αerikα, Μύρωνας Στρατής, Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Νατάσσα Μποφίλιου.
Θα συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Δημήτρης Λιγνάδης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαρία Ναυπλιώτου και Δήμητρα Δουμένη
Το επίσημο τέλος των Special Olympics 2011 περιλαμβάνει το σβήσιμο της φλόγας και την υποστολή της σημαίας των Αγώνων, που πρόκειται να μεταφερθεί στο Pyeongchang της Κορέα, για τους Χειμερινούς Αγώνες του 2013.
Την τελετή λήξης θα κλείσει το συγκρότημα των Wonder Girls, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ασία. Πρόκειται για τους αγγελιοφόρους της κορεάτικης κουλτούρας, ενώ θα δοθεί και μία προεπισκόπηση των Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων του 2013. «Όταν ανοίξαμε αυτά τα παιχνίδια πριν από 10 ημέρες δηλώσαμε ότι εμείς, τα Special Olympics, ήρθαν στο σπίτι τους, την Ελλάδα, στην γενέτειρα του αθλητισμού», δήλωσε ο Dr Timothy P. Shriver, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Special Olympics.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog