Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αύξηση 9,5% στις αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

- Advertisement -

Μηνύματα αισιοδοξίας
για την θετική έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου γεννούν τα προσωρινά στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων του πρώτου εξαμήνου του 2011 στα ελληνικά αεροδρόμια, που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού αλλά και των τουριστικών φορέων για άνοδο των τουριστικών αφίξεων σε διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Ειδικότερα, στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011, καταγράφεται αύξηση των τουριστών, που κατέφθασαν στην Ελλάδα με αεροπλάνο, σε ποσοστό 9,52% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας συνολικά τους 4.214.220 τουρίστες. Ενδεικτικό της δυναμικής με την οποία κινείται ο τουρισμός φέτος, είναι και τα στοιχεία για το μήνα Ιούνιο, όπου κατέφθασαν 1.792.673 αλλοδαποί τουρίστες, καταγράφοντας αύξηση 15,87% σε σχέση με πέρυσι και πλέον ο πρώτος μήνας του θέρους αναδεικνύεται ο παραγωγικότερος από πλευράς αφίξεων.

Πρωταθλήτριες περιοχές στην αύξηση των ποσοστών προσέλκυσης τουριστών στο εξάμηνο του 2011 είναι η Ρόδος και η Κως με άνοδο στις αφίξεις 33,25% και 31,07% αντίστοιχα, με τη Ρόδο να προσελκύει στο εξάμηνο 590.927 τουρίστες και την Κω 268.393. Να τονιστεί, ότι στους εν λόγω προορισμούς, προσγειώνονται αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, γεγονός που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση των τουριστικών ροών.

Σημαντική άνοδο στις αφίξεις παράλληλα πέτυχαν τόσο η Θεσσαλονίκη, με 11,57%, όσο και το Ηράκλειο 15,06% και τα Χανιά 7,82%. Παραφωνία στο κλίμα της ανόδου που έχει διαμορφωθεί στα ελληνικά αεροδρόμια, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αποτελεί η μικρή πτώση κατά 3,02% στις αφίξεις του Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα σε σχέση με πέρυσι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog