Το δημοσίευμα της Wall Street Journal που επαινούσε τον Αντώνη Σαμαρά, είναι ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος που δρομολογείται σε διεθνές επίπεδο για την προσέγγιση των θέσεων τις οποίες διατυπώνει η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «vima.gr», ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του, και θα επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον το οποίο δείχνει η Ουάσινγκτον για τις θέσεις του, ενόψει και της πιθανής πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, μέσω των επόμενων εκλογών.
Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά προετοιμάζει με τρόπο μεθοδικό την επίσκεψη, ώστε από τις συναντήσεις και τις επαφές που θα έχει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να προκύψουν συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα υπέρ της Συγγρού, σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία.
Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν με παράγοντες της ομογένειας και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, και θα συνεχιστούν με Γερουσιαστές οι οποίοι έχουν εκφράσει θέσεις υπέρ της Ελλάδας, καθώς και στελέχη του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ακούγεται ακόμη ότι θα επιδιωχθούν συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, την πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και πρώην υποψήφιο Πρόεδρο, Τζον Κέρι, καθώς και με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
*statesmen.gr