Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Περί πυρκαγιών ο λόγος..

- Advertisement -

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας..
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι πυρκαιες είναι πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Η έκδοση ενός δελτίου τύπου που απλά περιγράφει το γεγονός και τη συμμετοχή των πυροσβεστών δεν ειναι όμως αρκετή.
Αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ απ’ όλα, είναι το τι μέτρα λαμβάνετε για να μη ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2007. Μέχρι σήμερα η τύχη ήταν με το μέρος μας, όμως τι θα γίνει αν σταματήσει αυτή η “ρέντα”? Που είναι τα αντιπυρικά έργα? Που είναι οι Πυροφύλακες? Γιατί η δύναμη της Πυροσβεστικής τόσο σε ανθρώπινο προσωπικό όσο και σε υλίκο έχει απομειωθεί? Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων υπηρετούντων Πυροσβεστών και από την αρωγή και επιτήρηση του Σύλλογου Φίλων Προστασίας του Δάδους Αγ. Θεοδώρων, που ειναι για πάνω από 14 ώρες κάθε μέρα σε ετοιμότητα μέσα στα οχήματά τους προσφέροντας εθελοντικά την βοήθεια τους και χωρίς καμμία ενίσχυση από την πολιτεία ή τον Δήμο σε πυροσβεστικό υλικό.
Κύριοι προσέξτε!!! ο Αύγουστος που είναι κατά κανόνα ο μήνας των πυρκαιών πλησιάζει. Μη τα αφήνετε όλα στην τύχη και στον Θεό γιατι καποια στιγμή θα μας γυρίσουν την πλάτη. Δεν είμαστε Κασσάνδρες κακών γεγονότων αλλά άνθρωποι με απλή λογική που μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Γιαυτό σας χτυπάμε το προειδοποιητικό καμπανάκι. Ελπίζουμε να το ακούσετε όσο ακόμα είναι νωρίς.
*e-istos

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog