Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η διαφθορά τράβηξε δραματικά την ανηφόρα το 2010

- Advertisement -
Μια ακόμη κυβερνητική αποτυχία

και μάλιστα σε τομέα (διαφθορά) που την καταπολέμηση του τον είχε αναγάγει στις άμεσες προτεραιότητες της και προπαγάνδιζε περί τούτου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όπως φέρνει στο φως η έκθεση πεπραγμένων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2010, η οποία παραδόθηκε χθες στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής, τα περιστατικά διαφθοράς και η κακοδιοίκηση του δημοσίου τομέα αυξάνονται δραματικά αντί να μειώνονται…
Κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου, ο Λέανδρος Ρακιντζής υπογράμμισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί -και κυρίως η Δικαιοσύνη- πρέπει να αποδίδουν στο έργο τους, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το Δημόσιο. «Τελικός κριτής είναι η Δικαιοσύνη», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον απολογισμό της αρχής, πέρυσι 29 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, 398 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διενεργήθηκαν 4.199 έλεγχοι.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης χρειάστηκε να χειριστεί 1.437 υποθέσεις, αριθμό αυξημένο κατά 46,4% σε σχέση με το 2009.
Μάλιστα το ποσοστό αυτό της αύξησης είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ μικρότερο από το πραγματικό, αφού όπως επισημαίνει η έκθεση του κ. Ρακιτζή «τα στοιχεία που αναφέρονται στις επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες δεν περιλαμβάνονται όλες οι καταγγελίες και αναφορές που έλαβε ο ΓΕΔΔ το 2010, ο συνολικός αριθμός των οποίων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος«.
Ο λόγος που ΔΕΝ εξετάστηκε αυτό το μεγάλο πλήθος καταγγελιών είναι ακόμη ένα ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση.  «Αυτό συμβαίνει επειδή ο ΓΕΔΔ εξετάζει κάθε αναφορά και καταγγελία, αποφασίζοντας τη περαιτέρω διερεύνησή της ή τη θέση της στο αρχείο, κατά την κρίση του. Για τη διαμόρφωση της τελευταίας λαμβάνει υπόψη του διάφορες παραμέτρους» όπως αναφέρει η έκθεση μεταξύ των οποίων «η διαθεσιμότητα του προσωπικού του Γραφείου του και των Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου ή ακόμη, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η ύπαρξη των απαραίτητων κονδυλίων όταν για τη διερεύνηση καταγγελλομένων επιβάλλεται μετακίνηση προσωπικού για επιτόπια έρευνα. Έτσι πολλές αναφορές ή καταγγελίες ιδιωτών που κατατίθενται στο Γραφείο του ΓΕΔΔ…..δεν εξετάζονται ενδελεχέστερα και τίθενται στο αρχείο» .
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog