Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η κρίση δεν αγγίζει την εκκλησία

- Advertisement -
Η εκκλησιαστική περιουσία σε πρώτο πλάνο

Η εκκλησία δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου επισήμανε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Μητροπολίτης απαντώντας σε πρόταση του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου για κατάργηση του νόμου Τρίτση και επιστροφή της περιουσίας της εκκλησίας με ταυτόχρονη υποχρέωσή της να αναλάβει τη μισθοδοσία των κληρικών που σήμερα καταβάλλει το δημόσιο, ο κ. Άνθιμος δήλωσε ότι η εκκλησία αναλαμβάνει τη μισθοδοσία μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα της επιστραφεί όλη η εκκλησιαστική περιουσία που της έχει πάρει το κράτος από το 1854.
Έκανε μάλιστα λόγο για «ανίερο πόλεμο». «Η εκκλησιαστική περιουσία έχει δοθεί στο κράτος και δεν έχει αξιοποιηθεί. Έχει μείνει από την περιουσία ένα 4% στην εκκλησία το οποίο είναι δεσμευμένο από το κράτος» ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
«Πρέπει να αποκαλυφθεί το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αν προκύψει ότι δεν μπορούν να βρεθούν τα ποσά για τη μισθοδοσία θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος» απάντησε ο κ. Μάνος.
*newstoday.gr 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άντε πάλι με το Παπαδαριό… Μόλις τους ακούω να "κλαίγονται" για τα οικονομικά τους μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει συνεισφέρει ΤΙΠΟΤΑ στην κρίση που βιώνουμε.. Οι μόνοι που δεν "μάτωσαν" οικονομικά όπως εκατομύρια άλλοι συμπατριώτες μας.. ΚΗΦΗΝΕΣ με ράσα!..

    John

  2. Να ξεπουλησουμε τα ασημικα που οντως κατεχει η Εκκλησια,γιατι;Εγινε λιμος σεισμος καταποντισμος η για να απελευθερωθει η Κωνσταντινουπολη;Επειδη εγιναν λαθη τα τελευταια 35 χρονια τωρα ηρθε ο λογαριασμος,τι ζητας,να φαμε και τα υπολοιπα;Να μη δωσει τιποτα λοιπον για να εχουν και ενα πιατο φαι αυτοι που εχουν αναγκη και που στο μελλον που ερχεται μπορει να ειμαστε ολοι υποψηφιοι.Γιατι αν περιμενουμε απο το κρατος η απο καποιον αλλο αλληλεγγυη και κατανοηση σωθηκαμε.Εκτος κι αν επικροτεις ο καθενας για τον εαυτο του και οι ανημποροι να μας αδειαζουν τη γωνια,ζουγκλα δηλαδη.Νικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog