Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παπανδρέου προς υπουργούς: δουλειά, όχι διακοπές

- Advertisement -

Εκατό ημέρες
χωρίς μπάνια και άδειες είναι το «κέρδος» των υπουργών, μετά την προχθεσινή, τρίωρης διάρκειας, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Το τρίπτυχο κρίση-κυβέρνηση-κόμμα τέθηκε επί τάπητος και η κατάσταση συναγερμού στην οποία έθεσε ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση, αφού στις περίπου 100 ημέρες που μεσολαβούν από τώρα έως τα δεύτερα γενέθλια της κυβέρνησης τον Οκτώβριο, θα κριθούν, όχι απλώς πολλά, αλλά σχεδόν όλα. Από εκεί και πέρα τίθενται τα ερωτήματα: πόσο κοντά είναι οι εκλογές; Θεωρητικά, σε 26 μήνες και κάτι ημέρες. Πολιτικά, άγνωστο. Ακόμη και στις αρχές του φθινοπώρου, τέλος Σεπτεμβρίου ή το πολύ αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το κύριο θέμα των «Νέων», ο χρόνος διεξαγωγής τους εξαρτάται από τρία πράγματα: τις εξελίξεις στην οικονομία, το γενικότερο πολιτικό κλίμα και το αν η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να ισοσκελίσει τη φθορά και να έχει προοπτική να τις κερδίσει.

Στη συνεδρίαση τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το θέμα των δημοψηφισμάτων και ειδικά αυτού που προτίθεται να διοργανώσει η κυβέρνηση για τις βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Αποτιμήθηκε ότι ίσως είναι πρόωρη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο σε περίπτωση απόρριψης από τους ψηφοφόρους, θα αποτελέσει ακόμη ένα πρόσθετο όπλο στα χέρια της αντιπολίτευσης, που έτσι κι αλλιώς πιέζει για εκλογές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog