Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου για την αντιπυρική προστασία του Φλοίσβου-Λουτρακίου

- Advertisement -
Εδώ και σχεδόν τρείς μήνες το Δ.Σ. του Φλοίσβου έχοντας τη συμπαράσταση όλων των μελών του αγωνιστήκαμε ,πάντα στο μέτρο του δυνατού σε σχέση με τις δυνάμεις ενός μικρού συλλόγου,καταφέραμε να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας στην περιοχή μας αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να έχουμε την δυνατότητα να την προστατεύσουμε έστω και για λίγο ,αν αυτό χρειασθεί.
Όλα άρχισαν στις 22-5-2011 με την ενημέρωση του κόσμου στην πλατεία του Φλοίσβου ,για τα προληπτικά μέτρα κατά των πυρκαγιών από τον πυραγό κ.Γιοβά Κων/νο
της Πυροσβεστικής Κορίνθου.
Την πραγματικά ,όπως όλοι αναγνώρισαν,καλή και κατανοητή ενημέρωση,παρακολούθησαν όλοι οι οικιστές του Φλοίσβου,ο Δήμαρχος κ.Κώστας Λογοθέτης,ο κ.Γιώργος Μπάκος,πρόεδρος της κοινότητας Λουτρακίου,ο π.Δήμαρχος κ.Γιώργος Γκιώνης,ο αντιπρόεδρος του δημ.συμβουλίου κ.Σωτήρης Πέρρας και η δημ.σύμβουλος κ.Μαρία Πρωτοπαπά καθώς και τα προεδρεία των γειτονικών  μας οικισμών και βέβαια ο σύλλογος δασοπροστασίας Λουτρακίου που πάντα βρίσκεται δίπλα μας..
Ακολούθησε ένας αγώνας δρόμου να καθαριστεί η περιοχή από τα ξερά χόρτα και να σχηματισθεί ζώνη πυρασφάλειας περιμετρικά του οικισμού.
Χαρτογραφήθηκαν όλα τα προσβάσιμα αποθέματα νερού των σπιτιών και χάρτες κατατέθηκαν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες  Κορίνθου και Περαχώρας.
Τοποθετήθηκαν κάποιες νέες δεξαμενές ,προμηθευτήκαμε αντλία πυρόσβεσης βενζίνης και καταβάλλονται προσπάθειες και για την απόκτηση ενός μικρού πυροσβεστικού οχήματος.
Συγκροτήσαμε ομάδα εθελοντική που θα συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Καταγράψαμε τα άτομα που θα χρειασθούν βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Αυτές τις μέρες το παρόν Δ.Σ. κλείνει ένα χρόνο και αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τα μέλη μας που με μεγάλη προθυμία στηρίζουν τις προσπάθειες μας για την προστασία και αναβάθμιση της περιοχής μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων στον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Θανάση Μουζάκη ,τον άνθρωπο που καθημερινά δίνει τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες,που φρόντισε για την απομάκρυνση των κλαδιών και χόρτων που συγκεντρώσαμε .
Αφού ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τους οικιστές του Φλοίσβου θα ήθελα να τους ζητήσω να βρισκόμαστε σε διαρκεί επιφυλακή,ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες καμιά εργασία στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και εύχομαι όλα να πάνε καλά και αυτό το καλοκαίρι.
  το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog