Παραλήρημα μίσους κατά των διαδηλωτών της πλατείας Συντάγματος αποτελεί η επιστολή του αντιπρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Δ. Ντούμα, στους οποίους αναφέρεται με βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Στην επιστολή του κ. Ντούμα, που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο grfreedom, όπου φιλοξενούνται απόψεις αστυνομικών, οι διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων» χαρακτηρίζονται ως «σχέδιο ανωμαλίας» και οι διαδηλωτές ως «δήθεν “κοινωνικοί αγωνιστές”, πρεζάκηδες, χαοτικοί, πρόστυχες γυναίκες, ξεπεσμένοι συνδικαλιστές, χούλιγκαν, σκίνχεντς και κάθε “καρυδιάς καρύδι»”. Επίσης, ο συνδικαλιστής εκφράζεται ειρωνικά και για τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην κάλυψη που συχνά άνδρες των ΜΑΤ προσφέρουν σε ακροδεξιούς παρακρατικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων, όπως έχει αποδειχθεί από φωτογραφίες, βίντεο και καταθέσεις, ο αρχισυνδικαλιστής κ. Ντούμας δηλώνει ότι οι σχέσεις αστυνομίας – ακροδεξιών είναι «ανύπαρκτες».

Η επιστολή προκάλεσε αλγεινή εντύπωση για το έντονο ύφος της, ήγειρε πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της και τη μικρόψυχη διάθεση που αναδίδει, αφού ο επιστολογράφος εκφράζει τη συμπάθειά του μόνο στα όσα υπέστησαν οι αστυνομικοί και όχι προς τους πολίτες που διαδήλωναν, παρά το ότι επιχειρεί να διαχωρίσει τους «αγανακτισμένους» από αυτούς που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.
*zoogla