Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κλοιό πυρκαγιών η χώρα

- Advertisement -
Σε κλοιό πυρκαγιών η χώρα - 'Ολες οι εξελίξεις

Πραγματικότητα έγιναν οι εφιάλτες των κατοίκων πολλών περιοχών που τις τελευταίες ημέρες ανησυχούσαν πως εξαιτίας του καύσωνα και των ανέμων υπήρχε κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή πυρκαγιές στην Εύβοια, την Κερατέα, τη Ζάκυνθο και τη Λακωνία, ενώ οι δύο πυρκαγιές στη Θεσσαλονίκη έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, την Κυριακή και τη Δευτέρα, στις περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.
Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει σε κάθε μέτωπο:
ΕΥΒΟΙΑ
(14:48) Δασική πυρκαγιά στην τοποθεσία Άγιος στη βόρεια Εύβοια. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Τις προσπάθειές τους συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τη Λαμία και τη Μαγνησία.
(17:05) Αυξήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς οι δυνατοί άνεμοι δεν ευνοούν το έργο της κατάσβεσης. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 16 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, δηλαδή 16 άτομα, ενώ από αέρος συνδράμουν 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
(18:52) Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνες και το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ. από την Αιδηψό. Λίγη ώρα νωρίτερα, κινδύνευσε ένα κοπάδι 200 προβάτων, αλλά και ένα ζευγάρι αγροτών που προσπαθούσαν να σώσουν το χωράφι τους.
(19:06) Ενισχύθηκαν ξανά οι δυνάμεις στο μέτωπο της Εύβοιας: 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο σημείο, 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 11 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Να σημειωθεί ότι οι ρίψεις θα γίνονται μέχρι τη δύση του ηλίου στις 20:50.
Άποψη από την πυρκαγιά στην Εύβοια:

ΚΕΡΑΤΕΑ
(17:01) Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσβεση συνεχίζεται, ενώ έχουν ήδη αποδεσμεύσει το ένα αεροσκάφος. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
(15:11) Πυρκαγιά στη θέση Μπαλντάς στη περιοχή της Κακιάς Θάλασσας, σε δασική περιοχή. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και χόρτα. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά καίει πεύκα και χόρτα.
ΛΑΚΩΝΙΑ
(18:46) Σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουπιά Λακωνίας. Επιχειρούν 8 πυροσβέστες, 3 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.
(19:13) Αυξήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
(17:52) Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Νεραντζούλες Αργασίου στη Ζάκυνθο που ξέσπασε σε ρεματιά και καίει πουρνάρια. Επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 ελικόπτερα.
(19:16) Ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και ελιές.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(17:40-Διαβατά) Κατασβέστηκε πριν από λίγο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από αναμμένο τσιγάρο στον οικισμό αθιγγάνων Αγία Σοφία, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η πυρκαγιά, έκαψε ξερά χόρτα και απορρίμματα, χωρίς να απειληθούν κατοικίες.
(17:33-Λατομεία Ασβεστοχωρίου) Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που κατακαίει ξηρά χόρτα στα λατομεία Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο οχήματα και πέντε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ήδη την έχουν θέσει υπό έλεγχο.
*newstoday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog