ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ
- Advertisement -
Κιμαδόπιτα… και ο κιμάς έγινε πίτα!
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 250 γρ. κίτρινο τυρί (καλύτερα ανάλατο τύπου γκούντα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο
2Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε καλά να καβουρδιστεί και να πάρει χρώμα
3Τρίψε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίξέ τη στον κιμά μαζί με αλατοπίπερο. Άσε τη σάλτσα σου να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά
4Αφού κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε να πάει παντού και να λιώσει
5Στρώσε σε ένα μεγάλο ταψί τα μισά σου φύλλα, αφού τα λαδώσεις ένα, ένα με το πινέλο
6Στρώσε τον κιμά σου και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσεις και αυτά
7Χάραξε ελαφρά τα φύλλα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για περίπου μία ώρα
- Advertisement -
loutrakiblog
Το πλαισιο για το σχολιο ειναι απανω στην συνταγη και δεν μπορω να δω τα υλικα.
ΠΟΠΗ…..
Κιμαδόπιτα… και ο κιμάς έγινε πίτα!
Συστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
250 γρ. κίτρινο τυρί (καλύτερα ανάλατο τύπου γκούντα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο
2Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε καλά να καβουρδιστεί και να πάρει χρώμα
3Τρίψε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίξέ τη στον κιμά μαζί με αλατοπίπερο. Άσε τη σάλτσα σου να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά
4Αφού κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε να πάει παντού και να λιώσει
5Στρώσε σε ένα μεγάλο ταψί τα μισά σου φύλλα, αφού τα λαδώσεις ένα, ένα με το πινέλο
6Στρώσε τον κιμά σου και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσεις και αυτά
7Χάραξε ελαφρά τα φύλλα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για περίπου μία ώρα