Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ.

- Advertisement -

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την υπόθεση της Soussaki Logistics εδώ και πολύ καιρό, όπως και τις διαβεβαιώσεις των τοπικών μας αρχόντων για την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας αδειοδότησης και εγκατάστασή της στην πόλη μας .

Οι πάντες γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που απορρέουν από την χρήση, την μίξη την παρασκευή και τα απόβλητα των χημικών ουσιών με αποτέλεσμα την άμεση η έμμεση περιβαλλοντική καθίζηση, την υποβάθμιση των όρων διαβίωσης και την έκθεση της δημόσιας υγείας σε καρκινοπαραγωγά δημιουργήματα.

Με την έκδοση άδειας από την Περιφέρεια χωρίς καν να ληφθούν υπ όψιν τόσο τα αιτήματα και οι παρεμβάσεις των τοπικών αρχών, η κίνδυνοι για το περιβάλλον, όσο και η αντίθετη λαϊκή βούληση λόγω της άκρως βεβαρημένης και βιομηχανικά κορεσμένης περιοχής των Αγίων Θεοδώρων, αποτελεί παραβίαση συνταγματικών και διεθνών όρων προστασίας του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και πρόκληση του λαϊκού αισθήματος.

Η σχετική απόφαση έκδοσης αδείας επιβεβαιώνει και πάλι την αίσθηση των πολιτών ότι η πολιτική εύνοια συνεχίζεται να δίδεται ΑΠΛΟΧΕΡA σε ημέτερους, εις βάρος της ζωής μας, των παιδιών μας και του περιβάλλοντος των Αγίων Θεοδώρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν λάθη που έγιναν στο παρελθόν και πιθανώς το παρόν όσον αφορά τον άμεσο χειρισμό ,την αντίδραση αλλά και την ολοκληρωμένη παρουσίαση του προβλήματος εν τη γενέσει του στις αρμόδιες Αρχές και την Πολιτεία, ΟΜΩΣ αντί να αλληλοκατηγορεί ο ένας τον άλλον, Κύριοι ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΓΚΙΩΝΗ, ΠΑΥΛΟΥ και ΠΕΤΡΙΤΣΗ, επιτέλους ΚΑΘΙΣΤΕ κάτω, ΒΡΕΙΤΕ μια κοινή γραμμή και ΥΨΩΣΤΕ μαζικά και όχι μονολιθικά ΑΝΑΣΤΗΜΑ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ στην Περιφέρεια , τους Βουλευτές Κορινθίας και όχι μόνο,στην Πολιτεία, χρησιμοποιώντας κάθε ένδικο μέσο ακόμη και Άρειο Πάγο η Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποτραπεί αυτή η παράλογη, πονηρή και ύποπτη απόφαση για την εγκατάσταση της Soussaki Logistics.

Εμείς είμαστε κοντά σας διακατεχόμενοι από αγανάκτηση και υπέρμετρη μαχητικότητα μέσα στα πλαίσια του νόμου, για να αποτρέψουμε όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ, το άκρως επικίνδυνο ανοσιούργημα που προσπαθούν να περάσουν ύποπτα συμφέροντα, η ανεκτικότητα και ο εξ απαλών ονύχων έλεγχος που έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τατούλη, αν τελικά έχει λάβει γνώση της σοβαρότητας του θέματος.

Με Ερυθροσταυρίτικους Χαιρετισμούς

Σταύρος Καβαλλάρης – Προέδρος

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και αυτοί με νόμους πήραν την αδειοδότηση τους. Με μελέτες, με περιβαλλοντολογικές μελέτες, με άδειες με αιτήσεις και με όλα τα κομφόρ.
    Καλείτε τους πολίτες που έχουν άγνοια να πάρουν θέση σε ένα θέμα τόσο πολύ ειδικό και εξειδικευμένο.
    Λέτε ότι όλοι γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που απορρέουν από την χρήση, την μίξη την παρασκευή και τα απόβλητα των χημικών ουσιών με αποτέλεσμα την άμεση η έμμεση περιβαλλοντική καθίζηση, την υποβάθμιση των όρων διαβίωσης και την έκθεση της δημόσιας υγείας σε καρκινοπαραγωγά δημιουργήματα.
    Απο να γνωρίζω εγώ ο αδαής ότι συμβαίνει έτσι. Ο Κελλάρης που εκπροσωπεί τους Οικολόγους λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εαν δεν κάνω λάθος εκτός και εάν άλλαξε άποψη.

    http://diogenis-press.blogspot.com/2011/05/blog-post_9997.html

    Άρα τι συμβαίνει ρωτάω εγώ ο αδαής;;

    Είπαμε χημικά και παίζουμε με τις λέξεις; Και ότι καταλάβει ο καθένας κατάλαβε; Ότι του ερθει στο μυαλό του καθενός κατάλαβε;

    Για να γίνω πιο σαφής… ΝΑ υπάρξει επιτροπή απο τον Δήμο και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της εταιρίας και με τους τεχνικούς της ο Δήμος – Μηχανολόγους – Μηχανικούς – Εκπροσώπους απο έναν φορέα Οικολόγων- όχι με δημοτικούς συμβούλους που ότι τους λένε κάνουν ή ότι τους φοβίζει κάνουν το αντίθετο – να συζητήσουν.
    Εχει γίνει κάτι τέτοιο;
    Εχει προταθεί απο κάποιον για κάτι τέτοιο.
    Να βρεθούν όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων και να ορίσουν με Δικηγόρο σχετικό με τέτοια θέματα – Μηχανολόγο Μηχανικό Περιβαλλοντολόγο και με εκπροσώπους της εταιρίας να λυθούν εξ αρχής όλες οι αμφιβολίες. Και να μας πούν γιατί και με ποια κριτήρια δεν ψήφισαν την πρώτη αίτηση στα Δημοτικά Συμβούλια.
    ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ. ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΣΚΟΠΑ.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    Και μην βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα και παρασύρετε τον κοσμάκη που δεν ξέρουμε απο αυτά.
    Θεωρητικά η εταιρία έχει ακολουθήσει τον δρόμο που ορίζει ο ΝΟΜΟΣ.
    Εμείς τι έχουμε κάνει;

  2. Ενα μπραβο στον κ. Καβαλλαρη ,παντα συνειδητοποιημενος ,ενεργος πολιτης ,τον στηριζουμε ,να ξυπνησει ο δημος μας ,που κοιμαται τον υπνο του δικαιου ,του τα ελεγε ο κ. Γκιωνης ,τωρα ας ρουφηξουν το αυγο τους ,δεν παει αλλο .
    Σπιτια σας και παλι σπιτια σας ,εισαστε επικυνδυνοι κυριοι για τον τοπο ,βαλτε τελος στα παραμυθια σας ,ισοπεδωσατε τον ομορφο τοπο μας ,τον κανατε σαν τα μουτρα σας ,με την ανευθυνοτητα σας και τον ωχαδελφισμο σας .

  3. s-spinos:

    Πολύ ωραία αυτά που γράφεις κ.Σταύρο Καβαλλάρη για να
    είναι και πραγματοποιήσιμα,και για του λόγου το αληθές
    κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά σε αυτά:

    http://www.kfkor.gr/2011-03-07-12-22-29.html

    http://www.kfkor.gr/2o11-03-07-12-13-01.html

    http://www.sfedona.gr/2011/05/10/

    http://www.sfedona.gr/2011/05/27/

    Καθώς θα κατάλαβες το μόνο που μας απομένει να κάνουμε
    είναι κάτι σαν και αυτό που έκαναν οι Κερατιώτες.
    Μήπως έχεις κάτι άλλο να προτείνεις;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog