Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.ΣΟΥΣΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε.. (το ιστορικό ενός προμελετημένου εγκλήματος)

- Advertisement -

23/05/2007: Αίτηση της SOUSSAKI LOGISTICS A.E. προς την Διεύθυνση ΕΑΡΘ της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ προς έγκριση προμελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( ΠΠΕ).

8/02/2008: Έκδοση θετικής γνωμοδότησης του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας της ( ΠΠΕ) προμελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
31/03/2008: Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Αγ.Θεοδώρων, για την εγκατάσταση χημικών στη θέση Σουσσάκι.
06/04/2008: Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων και φορέων στους Αγ.Θεοδώρους και ψήφισμα διαμαρτυρίας με παρουσία του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη ο οποίος τάχθηκε, δημόσια, εναντίον της εγκατάστασης χημικών στο Σουσσάκι
15/04/2008: Ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Νομού Κορινθίας που διαφωνεί με την θετική γνωμοδότηση του Γ.Γ.Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ και συμπαρίσταται στο Δημ.Συμβούλιο του τότε Αγ.Θεοδώρων.
15/04/2008: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του τότε Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας συμπαράστασης στο Δ.Σ. Αγ.Θεοδώρων
16/04/2008: Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. του τότε Δήμου Ευρωστίνης
18/4/2008: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Στυμφαλίας
23/4/2008: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Νεμέας
12/06/2008: Κατάθεση αίτησης της ΄΄SOYSSAKI LOGISTICS A.E.΄΄προς την Δ/νση ΕΑΡΘ της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, για την έκδοση απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων ( ΕΠΟ), συνυποβλήθηκε και σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΜΠΕ)
18/10/2010: Κοινή απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κληματικής Αλλαγής και του Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΜΠΕ) της SOUSSAKI LOGISTICS A.E.
19/01/2011: Αποστολή ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση της χημικής βιομηχανίας του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με κοινοποίηση σε ΄΄Υπουργούς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου΄΄
28/01/2011: Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων καταθέτει αίτηση στο ΣΤΕ για την ακύρωση της κοινής απόφασης ΥΠΕΚΑ και αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας περί έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας ΣΟΥΣΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε.
04/03/2011: Κατάθεση προς το ΣΤΕ δικόγραφο προσθέτων λόγων ακύρωσης
12/04/2011: Ομόφωνη απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λουτρακίου- Αγ.Θεοδώρων:α) Να κατατεθεί αίτηση αναστολής της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Χημικής Βιομηχανίας ΄΄SOUSSAKI LOGISTICS A.E.΄΄ στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να επισπευστεί η δικάσιμος της αίτησης ακύρωσης και β) να υποβληθεί στην Υπουργό Περιβάλλοντος αίτημα για συνάντηση υπογεγραμμένο από τους επικεφαλείς όλων των Δημοτικών παρατάξεων. Περιμέναμε μάταια μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό τη συνάντηση με την Υπουργό
28/06/2011: Συνάντηση Αντιδημάρχου κ.Νικολάου Σπυρίδων με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Άρη Αλεξόπουλο και έκθεση της κατάστασης και της βούλησης της Δημοτικής Αρχής
22/6/2011: Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την έκδοση άδειας εγκατάστασης της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας ΣΟΥΣΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε.
07/07/2011: Ειδική διοικητική προσφυγή ενώπιον του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων για την ακύρωση και την αναστολή εκτέλεσης της υπ΄αριθμ.1253/22-06-2011 απόφασης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την εγκατάσταση χημικής βιομηχανίας ΣΟΥΣΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε.
κ.Περιφερειάρχα,
  1. Με την απόφαση σας να χορηγήσετε άδεια εγκατάστασης στην ΄΄ΣΟΥΣΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε΄΄ σε μια περιοχή κορεσμένη βιομηχανικά, όπως είναι το Σουσσάκι, περιφρονείτε επιδεικτικά την αμετακίνητη – αρνητική βούληση της τοπικής κοινωνίας και αγνοείτε παντελώς την πρώην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ βαθμού ολόκληρου του Νομού Κορινθίας, που έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση της χημικής βιομηχανίας και έχει συμπαραταχθεί στην αρνητική γνωμοδότηση του πρώην Δήμου Αγ.Θεοδώρων με ομόφωνες αποφάσεις των Δημ.Συμβουλίων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας.
  2. Μήπως θέλετε να ισχυρισθείτε ότι δεν γνωρίζατε για το προμελετημένο έγκλημα που πάει, να γίνει; .Τότε γιατί απαντήσατε με υπεκφυγές σε σχετική με το θέμα αίτηση Περιφερειακού Συμβούλου, ότι τάχα ΄΄ Δεν έχει αρμοδιότητα η αιρετή Περιφέρεια΄΄και ότι ΄΄ το πρόβλημα έχει κριθεί σε υψηλό επίπεδο΄΄και ακόμα ότι ΄΄ οι αποθήκες χημικών δεν έχουν επικινδυνότητα΄΄; .
  3. Η συγκεκριμένη απόφασή σας αυτή, μαζί με άλλη ανάλογη, που αφορά άλλη επικίνδυνη βιοτεχνία, στον ίδιο χώρο του Σουσσακίου μας προβληματίζει και συνειδητοποιούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Περιφερειάρχη επικίνδυνο .
Επίσης ανακαλύπτουμε στο σύντομο χρόνο της θητείας σας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ΄΄ μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας΄΄, που ΄ήρθε για να κάνει τη ΄΄βρώμικη δουλειά΄΄ στην Περιφέρεια.
4) κ.Περιφερειάρχα
Σας δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η τοπική κοινωνία σύσσωμη και αποφασισμένη δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση χημικών στην περιοχή του Σουσσακίου.
Ήδη οργανώνουμε την αντίδραση μας, η οποία μπορεί και να σας εκπλήξει.
Θεωρούμε δεδομένο ότι εσείς είσθε ο άμεσος υπεύθυνος για ότι και σε όποιον κάτι συμβεί.
  1. Δια μέσου υμών, θα θέλαμε να απευθυνθούμε και σε κάποιους συνεργάτες σας της πλειοψηφίας, από το Νομό Κορινθίας, που κρύβονται τούτες τις ώρες!!!!!
Γι αυτούς θα πούμε ακόμα μια φορά ΄΄πλην Λακεδαιμονίων΄΄.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Πολεοδομίας-Τ.Υ.-Ενέργειας
Πρόεδρος Ποιότητας Ζωής
Νικολάου Σπυρίδων
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγαλε μαγκα Νικολαου δεν φτανει που μας πηρες στο λαιμο σου τωρα πας να μας καταστρεψεις τελειως.
    Ωραια τον εβρισες τον Τατουλη την ωρα που του εχεις υποβαλλει αιτημα για την ακύρωση και την αναστολή εκτέλεσης της υπ΄αριθμ.1253/22-06-2011 απόφασης της Περιφερειας Πελοποννήσου για την εγκατάσταση χημικής βιομηχανίας ΣΟΥΣΣΑΚΙ ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε.!!!
    Εχετε τρελαθει τελειως?
    Ολα στο ποδι?
    Αυτα συμβαινουν οταν αχρηστοι ανθρωποι αναλαμβανουν τις τυχες μας.
    Ασ προσεχαμε…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog