Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εθνικό πένθος στην Κύπρο

- Advertisement -

Ολοκληρωτική
είναι η καταστροφή στη ναυτική βάση “Ευ. Φλωράκης” στην Κύπρο. Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς. Βοήθεια στέλνει η Ελλάδα. Αποκλείει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς η κυπριακή κυβέρνηση.
Παραιτήθηκαν, μετά τις φονικές εκρήξεις στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς,  ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης.
Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έκανε αμέσως δεκτές τις παραιτήσεις. Οι παραιτήσεις τους ανακοινώθηκαν μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία.
Την ίδια στιγμή αεροσκάφος C-27, με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αναχώρησε από την Ελευσίνα για την Κύπρο.
Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών αρχών σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στη βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στη Μεγαλόνησο.
Το ελληνικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Ανείπωτη είναι η τραγωδία στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”, στην περιοχή Ζύγι- Μάρι, έξω από τη Λεμεσό, η οποία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με δώδεκα άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους και 62 να έχουν τραυματιστεί, μετά από ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν γύρω στις έξι το πρωί.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,ι όλα τα θύματα είναι Κύπριοι. Ο κ. Στεφάνου απέκλεισε την δολιοφθορά σε σχέση με την έκρηξη.

 Από τους 62 τραυματίες, οι 50 έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι από τους υπόλοιπους 12, οι δύο είναι πολύ σοβαρά.
Το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε δημόσιο πένθος από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, οι δε κηδείες των θυμάτων θα γίνουν με δημόσια δαπάνη.
Η ναυτική βάση φέρει το όνομα του αείμνηστου αρχηγού της Ευάγγελου Φλωράκη, ο οποίος, πριν δέκα χρόνια στις 10 Ιουλίου, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στην περιοχή Κουκλιών, κοντά στο αεροδρόμιο της Πάφου, κατά την διάρκεια νυκτερινής πτήσης.

Το μανιτάρι από την έκρηξη στη ναυτική βάση “Ε… by AceVideos

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog