Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πωλητήριο ή χρεοκοπία

- Advertisement -

Ερωτηματικά
για τους όρους με τους οποίους θα γίνει η “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας δημιούργησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. “Αν δεν πουλήσουμε, θα πάμε σε στάση πληρωμών” τόνισε. Εξέφρασε φόβους ότι δεν οι επενδυτές δεν θα ενδιαφερθούν για την Ελλάδα
Οξύτατες αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στη Βουλή, στην άμεση ανάγκη αποκρατικοποιήσεων.
Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται με το μαχαίρι στο λαιμό και δεν έχει περιθώρια για αντιστάσεις στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα και Θανάση Παφίλη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και της ΛΑΡΚΟ, τόνισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι μονόδρομος.
“Αν δεν πουλήσουμε θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα. Θα πάμε σε στάση πληρωμών. Από μένα μη ζητάτε να συμπράξω σε στάση πληρωμών. Πονάω με πολλά από αυτά που βλέπω και αποφασίζονται, αλλά θα πονούσα περισσότερο αν πηγαίναμε σε στάση πληρωμών” είπε ο κ. Οικονόμου.
Ειδικά για το θέμα της ΛΑΡΚΟ ο υπουργός ανέφερε ότι ο χαρακτήρας τέτοιου είδους επιχειρήσεων θα έπρεπε να είναι δημόσιος, ωστόσο – επισήμανε – η χώρα μας είναι στη δυσάρεστη θέση να βρει χρήματα ώστε να πιάσει τους στόχους που έχει συμφωνήσει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει αγοραστής τόσο για την ΛΑΡΚΟ όσο και για τον ΟΛΘ.
“Στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και θα το δείτε” δήλωσε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ., κάνοντας λόγο για μειωμένο ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους επενδύσεις.
“Κανείς δεν διακινδυνεύει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγοντας εργασία, αφού αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS” είπε χαρακτηριστικά.
Για ξεπούλημα κάνει λόγο το ΚΚΕ
Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΚΕ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για υποκρισία και ανέφεραν ότι με πρόσχημα την μείωση του χρέους προχωρά σε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κάτι που είχε προαποφασιστεί του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
“Μην μας μιλάτε για δίλημμα πτώχευσης, τις αποκρατικοποιήσεις θα τις κάνατε έτσι κι αλλιώς” είπε ο κ. Παφίλης
“Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά την αγριότητα της πολιτικής σας. Μην μας το ξαναπείτε αυτό γιατί την υπογραφή την έχετε βάλει και έχει πτωχεύει ο λαός, και τον οδηγείτε στα τάρταρα”, πρόσθεσε.
“Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή της στο δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Δεν θα δώσει ικανοποίηση σε όσους το εύχονται αυτό” ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog