Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αν αναλάβει η Κύπρος την προεδρία της ΕΕ χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό

- Advertisement -

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη χώρα του και την Ευρωπαϊκή Ένωση «θα παγώσουν» αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012 χωρίς να έχει υπάρξει λύση στο πρόβλημα της διαίρεσης της νήσου.

«Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις και αναλάβει μόνη της την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο του 2012, αυτό θα σημάνει όχι μόνον ένα αδιέξοδο στο νησί, αλλά και ένα μπλοκάρισμα, ένα πάγωμα στις σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Δεν είμαστε της γνώμης πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ θα μπορέσουν να συνεχιστούν στην περίπτωση μιας προεδρίας της Νότιας Κύπρου χωρίς να έχει λυθεί (το κυπριακό ζήτημα)», συνέχισε ο υπουργός κατά τη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον ουκρανό ομόλογό του Κοστιάντιν Γκριστσένκο.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως διατύπωσε «με σαφήνεια» τους φόβους του στον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στην Άγκυρα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog