Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημιουργείται Al Jazeera Βαλκανίων!!

- Advertisement -
Στα Βαλκάνια επεκτείνεται το «Al Jazeera», όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αραβόφωνος σταθμός, αρχίζοντας εκπομπές στην περιοχή από την 1η Νοεμβρίου.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο διευθυντής του για την χερσόνησό μας και γνωστός κροάτης δημοσιογράφος, Γκόραν Μίλιτς, το κανάλι θα μεταδίδει τις εκπομπές του στην σλαβική γλώσσα, η οποία ομιλείται με ελάχιστες παραλλαγές σε όλα τα κράτη που προέκυψαν από την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο).

Οι εκπομπές του Al Jazeera θα μεταφράζονται και στις γλώσσες των άλλων χωρών της περιοχής, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πληροφορία αν θα επεκταθεί και στα ελληνικά το εγχείρημα. Γεγονός πάντως είναι ότι τα κεντρικά στούντιο του καναλιού για τα Βαλκάνια θα βρίσκονται στο Σεράγεβο, ενώ θα δημιουργηθούν στούντιο και στο Βελιγράδι, στο Ζάγκρεμπ και στα Σκόπια (ενώ αντιθέτως, καμία νύξη δεν έχει γίνει για την Αθήνα). Ήδη το Al Jazeera έχει προχωρήσει τις επαφές με δημοσιογράφους και τεχνικούς από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας για τη στελέχωση του σχετικά με τη λειτουργία και το πρόγραμμα που θα εκπέμπει για τα Βαλκάνια.

 *star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog