Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Σωκράτης Μάλαμας “βούλιαξε” το Λυκαβηττό!

- Advertisement -

Ο Σωκράτης Μάλαμας πήρε την κιθάρα του και ξεκίνησε το καλοκαιρινό του ταξίδι με συνεπιβάτες όλους εμάς! Ένα ταξίδι με στάσεις σε όλη την Ελλάδα και με μοναδικές αποσκευές τα τραγούδια του…

Από τον Ιούνιο κιόλας πήρε τους δρόμους και ξεκίνησε τις καλοκαιρινές του συναυλίες με πρώτους σταθμούς τον Βόλο, την Πάτρα και την Καρδίτσα και συνέχισε με την Θεσσαλονίκη, στις αρχές Ιουλίου.

Το πρώτο ραντεβού του όμως με το αθηναϊκό κοινό, δόθηκε χθες, στο Θέατρο του Λυκαβηττού με την πρώτη προσωπική συναυλία του έχοντας μαζί του τους εξαιρετικούς μουσικούς του.

Το ιστορικό αυτό θέατρο της Αθήνας λοιπόν άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους θαμαστές του Σωκράτη Μάλαμα σε μία ονειρεμένη καλοκαιρινή νύχτα. Έξω φυσούσε αγέρας κι όμως μέσα στον καθένα από μας που βρέθηκε εκεί σιγόκαιγε ο καημός που κρύβεται και μέσα στα τραγούδια του Σωκράτη.

Η μπάσα φωνή με τους εγκεφαλικούς στίχους, τις άλλοτε υπόγειες κι άλλοτε πηγαία λαϊκές μελωδίες του που σε κάνει να ταξιδεύεις δημιούργησαν το ιδανικό σκηνικό!

Και παρόλο που υπάρχει στο μουσικό στερέωμα εδώ και 20 χρόνια το κοινό του νιώθει αμεσότητα και τον αποκαλεί απλά Σωκράτη. Τον ακολουθεί πιστά, σαν μία παρέα που συνεχώς μεγαλώνει και απλά εμπλουτίζεται κάθε φορά από νέα μέλη. Έχει πια γίνει φίλος τους, ένας φίλος πουσηκώνει το ποτήρι του, όπως έκανε εχθές, και λέει “υγειά σας πουλάκια”.

Ο φίλος που τους συνοδεύει με τη φωνή του σε πολλές προσωπικές στιγμές. Δίνει έμφαση στη χαρά της κάθε συνάντησης, στη σημασία του να μοιράζεσαι και να γίνεσαι “ένα”. Πάντα άμεσος, ανεπιτήδευτος, παθιασμένος και ουσιαστικός,. Με ήθος αναλλοίωτο και ακούραστη ψυχή! Μακριά από τα πολλά φώτα της showbiz αλλά πάντα πολύ κοντά στο κοινό του!

Το κοινό του , για μία ακόμη φορά, γέμισε ασφυκτικά το Θέατρο του Λυκαβηττού και έμοιαζε από ψηλά σαν να έχουν γίνει όλοι ένα. «Εκατοντάδες φωνές που από μόνες τους μπορεί να χαρακτηριστούν φάλτσες, συνηχούν αρμονικά σαν σύνολο κι αυτό είναι το ζητούμενο. Η διόρθωση μέσα από την ένωση.», έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του και αυτό είναι που κάνει σε κάθε του συναυλία. Ενώνεται με το κοινό!

Όλοι μαζί τραγουδούσαν τα κομμάτια από τους πρώτους του δίσκους, τις «Ασπρόμαυρες ιστορίες», τα «Παραμύθια», τον «Κύκλο» και τόσα άλλα που έχει ερμηνεύσει σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών ή έχει γράψει για άλλους. Ανάμεσά τους τα «Διόδια», την «Αράχνη», το «Νυχτολούλουδο», το «Θαύμα», τα «Ξωτικά», το «Νυχτερινό» , το «Στα είπα όλα» αλλά και το «Δεν χωράς πουθενά» και το συγκινητικό, του αγαπημένου φίλου του Νίκου Παπάζογλου, «Απόψε σιωπηλοί».

Φυσικά ξεχωριστή θέση σε όλες τις συναυλίες του έχει το τραγούδι «Πριγκηπέσα». Ποιος δεν έχει τραγουδήσει άλλωστε την «Πριγκηπέσα» σε κάποια στιγμή της ζωή του, όποιες κι αν είναι οι μουσικές του επιλογές. Το τραγούδι που τον έχει στιγματίσει στη μνήμη μας και έχει συνδεθεί απόλυτα με το όνομά του και έχει κάνει την λέξη περισσότερο δημοφιλή κι από τις γυναίκες που την φέρουν ως τίτλο τιμής. Ένα τραγούδι που πολλοί ζήλεψαν και ακόα περισσότεροι τραγούδησαν αφού μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες επανεκτελέσεις.

Όσοι βρέθηκαν σε αυτή την ξεχωριστή συναυλία του Λυκαβηττού είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν τα νέα του τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ του «Πέρασμα» σε στίχους του Άλκη Αλκαίου και με την συμμετοχή της Μελίνας Κανά.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, από μικρά παιδιά που έφυγαν κοιμισμένα στην αγκαλιά των γονιών τους μέχρι και ανθρώπους 60 χρονών! Στην πλειοψηφία τους όμως ήταν νέοι άνθρωποι που σημαίνει ότι ο Μάλαμας είναι πλέον διαχρονικός και η μουσική του “μιλάει” σε όλους!

Μπυρίτσα στο χέρι, ο κολλητός ή αγαπημένος στο πλάι και o Σωκράτης στη σκηνή να δίνει ρέστα. Όχι μόνο με τις μουσικές του αλλά και με τα μηνύματα που περνούσε για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν έναν καλλιτέχνη σαν κι αυτόν.

Και τα είπε όλα απλά μέσα από έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη: «Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

«Ρε Σωκράτη, τι λες τώρα, που θα παίζεις μέχρι τις 4 η ώρα» φώναζε το κοινό εκστασιασμένο και ο τραγουδιστής προσπαθούσε να τους κάνει το χατίρι και να πει όσα περισσότερα κομμάτια μπορούσε. Κάπου εκεί κοντά στις 2 τα φώτα της σκηνής έσβησαν και το Θέατρο άρχισε να αδειάζει…

Μία μοναδική βραδιά τελείωσε με τους περισσότερους από μας να σιγοτραγουδούν φεύγοντας και να ανεβάζουμε στις σελίδες μας στο facebook όλα τα τραγούδια που τραγουδήσαμε στο Λυκαβηττό!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog