Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανελλαδικές: Πτώση των βάσεων αναμένεται σε όλα τα πεδία

- Advertisement -

Μεγάλη πτώση των βάσεων και στα πέντε επιστημονικά πεδία αναμένεται, όπως εκτιμούν οι καθηγητές, μετά τη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων κλιμάκωσης του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης και των Ειδικών Μαθημάτων των υποψηφίων από το υπουργείο Παιδείας…
 

Η πτώση σε ορισμένες σχολές, ενδέχεται να πλησιάσει τα 2.000 μόρια, αλλά σε Ιδρύματα στην περιφέρεια. Πτώση αναμένεται και σε περιζήτητες σχολές, όπως για παράδειγμα οι ιατρικές στην περιφέρεια αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η πτώση των βάσεων ήταν αναμενόμενη καθώς τα θέματα φέτος ήταν δυσκολότερα σε σχέση με τις άλλες χρονιές, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο αριθμός των υποψηφίων κάτω από τη βάση και να μικραίνει ο αριθμός των αριστούχων.

Μεγάλη πτώση αναμένεται στις φυσικομαθηματικές σχολές, όπως επίσης και στους μηχανολόγους, μηχανικούς υπολογιστών κ.λπ. Μεγάλη αναμένεται η πτώση και στις περιζήτητες νομικές σχολές, ιδιαίτερα της περιφέρειας.

Πτωτική τάση αναμένεται και για τα παιδαγωγικά τμήματα της περιφέρειας, ενώ εντυπωσιακή φαίνεται ότι θα είναι η πτώση και των σχολών του πέμπτου πεδίου με τις οικονομικές σχολές, που δεν αποκλείεται να αγγίξει -αν δεν ξεπεράσει σε ορισμένα τμήματα- και τα 1.500 μόρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog