Είναι γεγονός πια ότι με τις πράξεις της η Δημοτική αρχή προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι οι πιο αναποτελεσματική Δημοτική Αρχή των τελευταίων δεκαετιών και ότι παρέλαβε ένα Δήμο με προβλήματα και μπόρεσε να τον κάνει χειρότερο…

Και αυτό το κατάφερε σε 6 μήνες με τις ενέργειες της, με τις παραλείψεις της, με τις άστοχες κυριολεκτικά κινήσεις της.
Λέει με καμάρι ότι ανοίγει τα θέματα.
Ε άμα είναι να τα ανοίγει έτσι, τότε ας τα αφήσει καλύτερα… Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.
Και το χειρότερο είναι ότι η σημερινή Δημοτική αρχή ‘τα έβαλλε αρχικά’ με τις ‘εταιρείες’ και μετά τους ζήτησε ελεημοσύνη.
Κάποιες από αυτές, για προφανείς λόγους ενέδωσαν, με τι όμως άραγε αντάλλαγμα και με τι έκπτωση του κύρους που πρέπει να έχει μια Δημοτική αρχή η οποία μάλιστα ευαγγελίζεται να οδηγήσει το Δήμο στη νέα εποχή?
Και πως θα ασκείται ο προβλεπόμενος περιβαλλοντικός έλεγχος όταν ο ελεγχόμενος είναι και ταυτόχρονα ο ευεργέτης?
Πολύ πρόσφατα παρακολουθήσαμε άναυδοι τις εργασίες της επιτροπής ποιότητα ζωής και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής στον εκπρόσωπο της εταιρείας SOUSSAKI LOGISTICS Α.Ε..
Ακούστηκαν ομολογουμένως ‘περήφανες μπαρούφες’ εκείνη την ημέρα από τον πρόεδρο της επιτροπής και αντιδήμαρχο πολεοδομίας του τύπου δεν θέλουμε τις εταιρείες γιατί αποσκοπούν στο κέρδος ‘κυνηγούν το κέρδος’ όπως είπε, σαν να ζούμε στη 10ετια του 60 έτοιμοι να κάνουμε επαναστατική γυμναστική…..
Το πρόβλημα βέβαια της SOUSSAKI LOGISTICS Α.Ε., επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την αδυναμία της σημερινής Δημοτικής αρχής να χειριστεί σοβαρά και αξιόπιστα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.
Είτε είναι η ΔΗΚΕΠΑΘ,
είτε είναι οι εργαζόμενοι,
είτε είναι το θέμα με το βιολογικό,
είτε είναι οι σχέσεις μας με το Καζίνο,
όλα δείχνουν μια Δημοτική Αρχή αποπροσανατολισμένη, που βρίσκεται στο έλεος ερασιτεχνισμών και ευκαιριακών εντυπωσιασμών, τους οποίους επιχειρεί φυσικά με άσχημα αποτελέσματα γιατί οι καιροί είναι διαφορετικοί.
Όμως χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, χωρίς πυξίδα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα εμπλεκόμενα στελέχη, τη κρισιμότητα των στιγμών, χάνεται πολύτιμος χρόνος, όπως χάθηκε πολύτιμος χρόνος στη αντιμετώπιση του προβλήματος της SOUSSAKI LOGISTICS Α.Ε., που στην ουσία του ήταν πρόβλημα επικοινωνίας.
Πρόβλημα επικοινωνίας του κ Δημάρχου με τα κέντρα εξουσίας τα οποία αποφασίζουν για τέτοια ζητήματα.
Με ψηφίσματα που καλούν το Λαό να επαναστατήσει δεν σταματάνε τέτοιου είδους επενδυτικά σχέδια παντοδύναμων εταιρειών.
Ούτε βέβαια με μικροπολιτικές τακτικές αναστέλλονται εταιρικές δραστηριότητες εκατομμυρίων.
Τουναντίον οι βιομηχανίες, όταν δουν την απέναντι πλευρά να αναλώνεται σε φαμφάρες ‘πατάνε γκάζι’ και διεκδικούν πιο πολλά.
Όμως για τους γενικότερους χειρισμούς της Δημοτική αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα της SOUSSAKI LOGISTICS Α.Ε. γεννώνται ερωτήματα κρίσιμα και σοβαρά που χρήζουν απαντήσεων.
– Αλήθεια θα μας εξηγήσουν γιατί δεν επιδίωξαν, ο ίδιος ο Δήμαρχος, τόσο καιρό ένα ραντεβού με τον κ Περιφερειάρχη? Στο τέλος-τέλος ομοϊδεάτες είναι ή τέλος πάντων στηρίχτηκαν από το ίδιο κόμμα, από τον ίδιο εν ενεργεία υπουργό ο οποίος επί Νέας Δημοκρατίας έπνεε τα μένεα κατά του τότε υπουργού Βιομηχανίας, ………..
-Θα μας εξηγήσουν με ποια λογική εμπιστεύτηκαν τον κ Αντιδήμαρχο πολεοδομίας να συναντήσει το γεν γραμματέα του ΥΠΕΚΑ όταν το θέμα ήταν προφανές ότι έχριζε τουλάχιστον την παρέμβαση του ίδιου του Δημάρχου? Από τι προκύπτει ότι έχει πείρα η γνώση ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει τέτοιο σοβαρό ζήτημα? Η θα μάθει στη κασίδα του ανήμπορου Δημότη που δεν φταίει σε τίποτα?
-Θα μας εξηγήσουν με ποια λογική εισερχόμενο έγγραφο που αφορά τη SOUSSAKI LOGISTICS Α.Ε. δεν τελεί εν γνώσει του κ Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων ώστε ερωτηθείς αυτός στο τοπικό συμβούλιο να πεί περίπου ότι το θέμα ‘κοιμάται’ ενώ το θέμα ήταν σε δυσμενή εξέλιξη για το δήμο? Γιατί τόση ασυνεννοησία?
-Θα μας εξηγήσουν γιατί δεν έκαναν ασφαλιστικά μετρά κατά της εταιρείας SOUSSAKI LOGISTICS Α.Ε. για να σταματήσει κάθε δραστηριότητα μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια?
-Θα μας εξηγήσουν με ποια λογική επέτρεψαν στον αντιδήμαρχο να υβρίσει τον πρόσφατα εκλεγμένο κ Περιφερειάρχη με λέξεις που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που ευαγγελίζεστε τη στιγμή μάλιστα που πολλά ζητήματα του νέου Δήμου εκκρεμούν στη περιφέρεια και θα κρέμονται για καιρό κυριολεκτικά από τις εισηγήσεις του?
Και τι φταίει η πόλη των Αγίων Θεοδώρων να την πληρώνει επειδή οι άνθρωποι, που εμπιστεύτηκε ο κ Δήμαρχος ως υπεύθυνους για το θέμα, δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν τη κρίση και χάνουν τη ψυχραιμία τους?
Γιατί άγνοια δεν είναι να περιμένεις την απόφαση από το ΥΠΕΚΑ και αν σου έρχεται σαν κεραμίδα από το τον Περιφερειάρχη?
Και είναι προφανές λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι αυτοί που επέλεξε ο κ Δήμαρχος για να χειριστούν το θέμα, οι κύριοι αντιδήμαρχοι Δέδες και Νικολάου απέτυχαν παταγωδώς, όπως θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν και να δρούν -λόγω ανικανότητας- σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών που τους ανέδειξαν!!!!!
Και δεν απέτυχαν μόνο εδώ. Υπάρχει και άλλη περίπτωση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων με ημερομηνία 30-6-2011 του εργοστασίου παραγωγής άλατος της « ΗΜ.Θ. ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ & ΑΦΟΙ ΑΕ» στην θέση «ΣΟΥΣΣΑΚΙ» ΑΓΙ0Ν ΘΕΟ(0Ρ0Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για την οποία ο αρμόδιος πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής δε πήρε χαμπάρι, που επίσης επιβαρύνει το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό.
Βέβαια η κατάσταση στο Σουσάκι μια δυσάρεστη πραγματικότητα η οποία όμως δεν λύνεται με ευχολόγια, με ξόρκια και με μαύρες σημαίες. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και όσες φορές χρησιμοποιήθηκαν δεν έφεραν ποτέ αποτέλεσμα που να αντέξει στο χρόνο.
Χρειάζονται άλλα μέτρα που πρέπει να πάρουμε άμεσα, κυριολεκτικά χθές.
1ο Πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας, και όχι μόνο κατά της απόφασης στο Σ.τΕ.
2ο Πρέπει επιτέλους να συσταθεί περιβαλλοντική υπηρεσία του Δήμου
για να μην έχουμε σαν Δήμος γνωμοδοτικό χαρακτήρα στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων αλλά ουσιαστικό και να μπορούμε να ερευνούμε και εμείς αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι που υπάρχουν σε κάθε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .
3ο Πρέπει να κάνουμε επιτέλους μελέτη επίπεδου, μελέτη δηλαδή της συνολικής ρύπανσης της περιοχής γιατί- όπως ορίζει ο σχετικός νόμος- μπορεί όλη η περιοχή να είναι ήδη κεκορεσμένη και συνεπώς να απαγορεύεται κάθε νέα αδειοδότηση.
4ο Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν σταθμοί παρακολούθησης εναερίων ρύπων ώστε να παρακολουθούμε κάθε μέρα τους ρίπους που εκλύουν οι βιομηχανίες της περιοχής.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει τη πίτα και το μαχαίρι.
Αυτή κρίνει και αυτή αποφασίζει το μέλλον του Δήμου. Εμείς απλά προτείνουμε και ελέγχουμε. Ούτε φυσικά είμαστε αυτοί που πρέπει να αποφασίσουμε αν για το καλό του τόπου πρέπει να απαλλαχθεί από τα καθήκοντα του ο κ πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής καθότι ένα πρόσωπο που δεν έχει καλές σχέσεις με την περιφέρεια δεν μπορεί να ηγείται μιας τέτοιας επιτροπής που συνδέεται άμεσα με την περιφέρεια…
Φυσικά όλα εξαρτώνται από τον κ Δήμαρχο ο οποίος οφείλει να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του και επιτέλους να ‘Δημαρχεύσει’, γιατί αν δεν το κάνει, αν δεν πάρει πρωτοβουλίες άμεσα, θα πρέπει να ξέρει ότι στη πολιτική ‘τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο’…. 
Γιώργος Παπαγεωργίου